6-krát, prečo nechytať tehotenské bruško

6-krát, prečo nechytať tehotenské
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2019-02-11 14:30:20 |

„Vygúľate“ sa von na prechádzku, stretnete priateľov či známych a ich prvá reakcia? Poriadne sa ani nespýtajú ako sa máte a hneď sa už chytajú vášho tehotenského bruška.

Verte, v tomto prípade ozaj na veľkosti nezáleží. Ešte takmer žiadne, malé alebo priam obrovské brucho, je to jedno. Vidia bruško, chytia sa bruška.  Zrazu stratíte svoj osobný priestor a začnete sa cítiť ako atrakcia na púti, kde sa každý túži dotknúť toho maličkého stvorenia, ktoré vo vás žije, rastie, dýcha. Niekomu to môže pripadať úplne normálne alebo dokonca milé, no väčšina tehotných žien z toho nie je nadšená. Toto je 6 dôvodov, prečo to tak je.

1. Porušenie osobnej zóny

Keď vidíte krásneho psíka, spýtate sa, či si ho môžete pohladiť, však? Táto istá zdvorilosť by sa mala týkať aj tehotenského brucha, no bohužiaľ častokrát tomu tak nie je. Tehotné ženy sú stále ženy, ľudia a každý má svoju osobnú zónu, ktorú by nik nemal len tak prekračovať. Ak by vás v práci niekto bez spýtania chytil či už za chrbát, ruku, nohu, zadok či netehotné brucho, pravdepodobne by ste brali ako obťažovanie. Avšak z nejakého neznámeho dôvodu, keď ľudia zistia, že ste tehotná, myslia si, že dotýkať sa vášho bruška je úplne normálne.

2. Cítia sa veľké ako slony

Tehotné ženy, ktoré sú už vo vyššom štádiu tehotenstva, sa cítia nadmerne viditeľné, veľké a posledná vec, ktorú by chceli, je byť stredobodom pozornosti. 

3. Vírusy a infekcie majú zelenú

Máte vo svojom okolí tehotnú ženu a cítite, že na vás niečo „lezie“, no príznaky žiadne? Aj keď u vás infekcia nevyvolala žiadnu „šarapatu“, to ešte neznamená, že nie ste nosičom. Chrípkové sezóny sú dosť nebezpečné. Stačí, ak sa chytíte bruška, tehotná žena si ho pohladí a už má vírus na rukách. Posledná vec, ktorú by ste chceli, je rozšírenie infekcií či vírusov, ktoré môžu mať pre ženy v očakávaní fatálne následky. Pozor, práve v súčasnosti u nás zúri chrípková epidémia, takže to chce o to väčšiu obozretnosť.

4. Svet tehotných žien

Svet tehotných žien je iný, čo bolo predtým voňavé, im smrdí a čo im chutilo, je v období tehotenstva nechutné. Niet divu, že sa môžu objaviť aj rôzne strachy či averzie. Nejedna žena je na svoje telo, obzvlášť počas tehotenstva, ešte viac háklivá a neznesie dotyky druhých. Preto aj v prípade, že máte s tehotnou ženou naozaj dobrý vzťah, predtým než jej siahnete na bruško, vždy sa spýtajte, či jej to nebude prekážať. Ak si to želať nebude, jej rozhodnutie rešpektujte.

5. Poverčivosť

V niektorých kultúrach ženy veria, že ak sa niekto dotkne ich tehotenského bruška, môže na dieťa preniesť negatívnu energiu či nejakú kliatbu. Aj preto by ste pri nutkaní pohladkať rozkošné bruško nejakej tehotnej ženy mali radšej odolať a vždy sa vopred spýtať.

6. Bruško je bruško a nie bábätko

Veľa ľudí si myslí, že ak pohladí tehotenské bruško, vlastne hladká bábätko, ktoré sa v ňom ukrýva. To však ani zďaleka nie je pravda. Ak sa dotknete alebo pohladíte bruško budúcej mamičky, dotýkate sa jej tela, nie bábätka! Mali by ste si to uvedomiť.

Pečítajte si tiež:

Soplíky útočia, zbavte sa ich

Pohlavie bábätka: Určite si ho sami


Foto: thinkstock.com
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia