Pôrod s prekvapením! Nicole nechala všetko na prírodu

Pôrod s prekvapením! Nicole
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com/Nicole Ziesemer, facebook/matthew ziesemer
2019-02-08 00:55:50 |

Radosť v nepredstaviteľnej bolesti či prekvapenie pri pôrode? Život je veľmi zvláštny, nepredvídateľný a krásny.

Nicole (31) a Matt (34) sa zoznámili online v roku 2012 a zamilovali sa. Ako snáď každý pár, aj oni chceli dať slovu rodina ten pravý a podstatný význam. Chceli bábätko. No ich životný štýl bol viacmenej spätý s prírodou a preto sa aj rozhodli pre „prirodzené tehotenstvo“ bez všetkých prístrojov, testov či ultrazvukov a počas tehotenstva mala Nicole len jedno vyšetrenie.

Ako to všetko dopadlo? 

Keď Nicole zistila, že už sú „dvaja“, bola v 8. týždni. S manželom sa dohodli na „prirodzenom tehotenstve“. „Keď som bola na ultrazvuku v ôsmom týždni, bola tam vidieť jedna “fazuľka“ a boli sme neskutočne šťastní,“ povedala Nicole. Celé tehotenstvo prežívala bez komplikácií, len ranné nevoľnosti ju neobišli. Navštevovala dychové cvičenia a jogu. Keďže preferovali s partnerom „prirodzené tehotenstvo“, návšteva gynekológa nebola v ich zozname aktivít. 

A aký si želala pôrod? V domácom prostredí a s pôrodnou asistentkou, no v zálohe mala aj zjednanú nemocnicu, keby sa niečo udialo a potrebovala lekársku starostlivosť.

Začal sa 36. týždeň tehotenstva, dostala pôrodné kontrakcie, odtiekla plodová voda a na svet prichádzal nový život. Myslela, že jediné prekvapenie, ktoré ich bude čakať, bude pohlavie dieťaťa. To ešte netušila, že začal „pôrodný maratón“, ktorý trval 45 hodín. Počas pôrodu sa Nicole rozhodla pre epidurálnu injekciu a o ďalšie dve hodiny uzrela svetlo sveta dcérka Blakeley s pôrodnou váhou 4 kg. No bolesti neustupovali a nikto nevedel, čo sa deje, keď Nicole bola stále v agónii. Po odobratí placenty ju chceli zašiť, ale stále sa im to nepozdávalo. Núdzový ultrazvuk ukázal, že v brušku je ešte jedno bábätko. 

Po nasledujúcich 59 minútach sa narodil chlapček Cade s pôrodnou hmotnosťou 2,5kg. Chlapček mal ťažkosti pri dýchaní a tak sa na vlastnú päsť ponáhľali priamo do neďalekej nemocnice Spectrum v meste Grand Rapids v štáte Michigan. Nicole povedala: „Môj manžel ostal na oddelení s chlapčekom, zatiaľ čo ja som ostala s dcérkou na pozorovaní. Stále sme boli v šoku, ale v krásnom šoku. Máme nádherné dvojičky.“

A prečo o druhom nevedeli? Lekári sa zhodujú na to, že sa Cade pri prvom ultrazvuku schovával za sestričkou.

Matt a Nicole povedali: „Je to tak trochu rodinná tradícia, v našej rodine už zrejme boli dvojičky či trojičky. Ľudia sa nás pýtajú, či by sme chceli ešte ďalšie dieťa. A naša odpoveď? Asi áno, no tentoraz by sme už pravidelne chodili na ultrazvuk, aby sme vedeli, čo nás čaká.“ 

Prečítajte si tiež:

Pôrodná asistentka netušila, že žena čaká dvojčatá

4 myšlienky o pôrode, na ktoré je dobré pamätať

Fotogaléria


Foto: facebook/Nicole Ziesemer
Zdroj: kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia