FOTOHÁDANKA V živote prišla o dvoch vzácnych ľudí: Z tohto dievčatka je dnes známa speváčka a čerstvá 50-tnička!

FOTOHÁDANKA V živote prišla
Zdroj: Instagram/marta.jandova
2024-04-21 15:00:00 |

13. apríla oslávila okrúhlu 50-tku! Známa speváčka pri tejto príležitosti zalovila v rodinnom albume a s fanúšikmi sa podelila o záber zo svojich detských čias.

Jej život je spätý s hudbou doslova od momentu, ako prišla na svet. Narodila sa totiž do famílie jedného z najúspešnejších spevákov československej scény. 

Vyštudovala strednú ekonomickú školu so zameraním na jazyky, čo naplno využila vo svoj prospech. Ešte ako mladá študentka sa na rok ocitla v Amerike, kde vycestovala za študijným pobytom. Stalo sa tak po tom, ako ju v 17-tich zasiahla bolestivá rana v podobe úmrtia milovanej mamy. Tá prehrala boj s rakovinou. O pár rokov nato sa rodina spmätávala z ďalšej tragédie. Rovnaká choroba si vzala do neba aj jej staršieho brata.

Keď mala 19, v Prahe sa jej cesty stretli s gitaristom nemeckej skupiny Die Happy Thorstenom Mewesom, s ktorým odišla do Nemecka. V cudzej krajine pracovala ako čašníčka, umývala riady, roznášala letáky či robila ochranku na koncertoch. Popri tom ale aj spievala v spomínanej kapele, čo bolo spočiatku iba koníčkom. Po šiestich rokoch, kedy formácia podpísala nahrávaciu zmluvu so slávnym vydavateľstvom Sony BMG, sa z nej konečne stala profesionálna speváčka. Mimochodom, Thorsten bol aj jej manželom, avšak po piatich rokoch sa dvojica rozviedla.

V Česku sa dostala do širšieho povedomia až v roku 2009. Vtedy jej osobnosť mali možnosť bližšie spoznať aj Slováci, keďže po boku mien, ako Paľo Habera či Dara Rolins, hodnotila výkony mladých nádejných spevákov v prvej sérii šou Česko Slovenská Superstar. V tom čase už žila opäť v rodnej krajine.

Naši bratia speváčku poznajú tiež ako herečku. Účinkovala napríklad v projektoch Gympl s (r)učením omezeným, kde si zahrala učiteľku, a epizódne postavy dostala aj v seriáloch Doktoři z Počátků a Ordinace v růžové zahradě. Posledné roky si ju však ľudia najviac spájajú so šou Česko Slovensko má talent, kde od roku 2018 sedí na porotcovskej stoličke.

Reč je o Marte Jandovej, mamičke 10-ročnej dcérky Marušky, ktorú má manželom - gynekológom Miroslavom Vernerom. Talentovaná ratolesť legendárneho Petra Jandu, lídra kapely Olympic, oslávila pred pár dňami jubilejnú 50-tku. 

,,Tak už je to tu. Utieklo to. Ale vlastne som stále rovnaká,” skonštatovala s úsmevom Martička pri pohľade na svoj záber z detských čias.


 


Autor: © Zoznam/S

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia