ŠOKUJÚCE PRIZNANIE známej Češky: Nechýbalo veľa a stala by sa tragédia!

ŠOKUJÚCE PRIZNANIE známej Češky:
Zdroj: pixabay.com
2023-10-09 07:00:00 |

Česká speváčka Iva Frühlingová patrí medzi tie známe tváre, ktoré neváhajú otvorene hovoriť o čomkoľvek. Úprimná je, aj keď príde reč na psychické problémy. Známa umelkyňa v minulosti trpela panickými atakmi, kvôli ktorým jej život takmer skončil tragédiou.

Panické ataky alebo záchvaty úzkosti dokážu človeka poriadne potrápiť. Príznaky sa môžu objaviť kedykoľvek a prejavujú sa zvýšenou srdcovou činnosťou, problémami s dýchaním, bolesťou v hrudníku, či strachom o život. Táto diagnóza trápi aj viacero známych tvárí a niektoré z nich neváhajú o svojich problémoch aj otvorene hovoriť. Patrí k ním napríklad česká speváčka Iva Frühlingová. 

Tej sa jeden takýto záchvat takmer stal osudným. „Šoférovala som auto, bola som na diaľnici. Vzadu som mala 8-mesačného drobca. Zrazu som mala pocit, že dostávam infarkt, triasli sa mi ruky a mala som pocit, že umieram,” uviedla v rozhovore pre eXtra.cz  známa umelkyňa, ktorá tak ohrozila nielen seba, ale aj svojho syna Adama (9).

Práve v ten moment si uvedomila, že potrebuje pomoc odborníkov a nechala sa záchrankou odviesť rovno na liečenie. Veľkou oporou pre ňu bol jej manžel. 

 

 

Ako Iva priznáva, nábeh na panické ataky má aj v súčasnosti. „Keď príde stres alebo väčšia námaha, cítim, že by to na mňa mohlo prísť. Ale už tomu viem predchádzať. Naučila som sa dýchacie techniky, cvičím jógu, meditujem. Keby to teraz na mňa prišlo, viem, že to nie je infarkt, ale záchvat úzkosti a viem s tým správne pracovať,” zverila sa v rozhovore pre super.cz umelkyňa, ktorá vtedy strávila na liečení zhruba mesiac.

„Keď sa tie problémy začínajú, treba si nájsť terapeuta a začať to riešiť. Človek sa z toho potom nemôže dostať a je to hnus,” uzavrela.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zuz

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia