Super vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Týmto deti určite potešíte

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-22 10:16:00 |

Existujú rodičia, ktorí si nachystajú darčeky pre detičky ešte predtým, akoby uvažovali o tom, čo kúpia aj ďalším blízkym. Čo robiť, ak nestíhate? Toto sú vhodné darčeky pre deti. (Aktualizované o 12:23)

Niektorí rodičia nechcú nič nechať na náhodu a radšej si darčeky starostlivo pripravia aj niekoľko týždňov pred vianočnými sviatkami. Avšak, mnoho ľudí má nielen pracovné, ale aj súkromné povinnosti a stane sa, že si darčeky pre ich malé detské ratolesti zaobstarajú tesne pred Vianocami. To, však neznamená, žeby vybrali niečo, čo detičky nepoteší.

Mnohokrát sa stáva to, že si do príchodu Štedrého dňa rozmyslia, čo by ich detičky skutočne potešilo. Rodičia chcú, aby zároveň darček, ktorí deti dostanú, mal aj svoje praktické využitie. V prípade, že ste už niečo nakúpili, no rozhodli ste sa, ešte niečo prihodiť pod vianočný stromček, pozrite sa na nasledovné záležitosti. Toto je niekoľko darčekov, ktoré môžete pre detičky zaobstarať aj v prípade, že idete nakupovať na „poslednú chvíľu". Samozrejme, že výber darčekov sa bude líšiť nielen podľa pohlavia, ale aj podľa osobnosti a záujmov daného dieťaťa. Pozrite sa na nasledovné tipy na darčeky.

Playstation, lietadlá, vláčiky, autíčka, stavebnica

V prípade, že sa chystáte nakupovať darčeky pre chlapcov, myslite na to, že ich poteší najmä to, čomu sa venujú. Napríklad ste si všimli, že vám v priebehu roka, niekedy medzi rečou váš syn povedal, že  veľmi by chcel mať novú stavebnicu. Rozpamätajte sa, či náhodou v rozhovore nepadla určitá spomínaná informácia. Možno, že práve teraz je zahľadený do akčnej rozprávky, kde hlavný hrdina určite nemohol existovať bez rýchleho autíčka.

Prípadne, možno spomenul, že keď bude ,,veľký", chce byť pilotom, rušňovodičom, hasičom alebo policajtom. Tomu je následne potrebné prispôsobiť aj výber (pre neho) dokonalých hračiek. Vo všeobecnosti je známe, že chlapci sú veľmi súťaživí a zbožňujú, keď sa s ďalšími chlapcami môžu súperiť. Svoju silu si často preukazujú aj v online hrách, preto je možným riešením aj zaobstaranie si takýchto zležitostí.

Niektorí chlapci však namiesto takýchto hier, preferujú pozeranie filmov alebo čítanie. Možno, že práve postavička jeho obľúbeného filmového hrdinu, prípadne komix alebo vesmírna loď bude pre neho práve tou vhodnou voľbou. 

Bábiky, kuchynka, rozprávkový domček, plyšové zvieratko, krásne šaty 

Ak idete nakupovať vianočné darčeky pre dievčatká, myslite na to, že od malička sú to poväčšine veľké parádnice. Milujú všetko jemné, keď môžu ukázať, aké sú pekné. Samozrejme, je vhodné vyberať darček aj podľa veku. Zrejme nič nepokazíte výberom obľúbenej bábiky, ktorú dcérka možno nedávno videla v rozprávke.

Všimli ste si, že dcérka nevyhľadáva bábiky, ale skôr ju zaujímajú domáce práce? Možno práve ju, by potešila kúpa malého rozprávkového domčeka, prípadne kuchynky, v ktorých by si mohla cvičiť svoju starostlivú stránku povahy. Pravdepodobne to pre ňu bude prospešné aj v budúcnosti. Možno ste si všimli, že vaše dievčatko túži po domácom zvieratku, ale vy viete, že starostlivosť oň, by znamenala doma ,,peklo". Z dôvodu, že detičky ešte si len tvoria návyk k zodpovednosti. Preto je vhodnou alternatívou, napríklad plyšové zvieratko, ktoré vydáva rôzne zvuky.

Dobrou možnosťou môžu byť aj rôzne rozprávkové knižky, potreby na maľovanie či na skrášľovanie. Čelenky, sponky do vlasov, gumičky, rovnako aj pekné oblečenie a topánočky. Keďže je vo všeobecnosti známe, že dievčatá viac dbajú na svoj vzhľad ako chlapci. 

Pre dievčatá aj chlapcov môže byť ďalším vhodným darčekom to, že im kúpite spoločenskú hru, vďaka ktorej sa môžu naučiť aj niečo nové. Prípadne im urobíte vianočný balíček z ich obľúbených maškŕt. Kreativa v tomto smere nie je obmedzená a stačí si všimnúť, čo by detičky skutočne potešilo.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia