Objavte skrytý talent detí (7.časť)

Objavte skrytý talent detí
Ilustračné foto
Zdroj: flickr.com
2014-03-07 12:01:44 |

V každom dieťati sa skrýva nejaké nadanie. Ak máte pocit, že práve vaša ratolesť nie je "akosi na nič," možno si ju len málo všímate.

Miluje hlavolamy

Zbožňuje rébusy akéhokoľvek druhu – puzzle, hru „Hádaj, na čo myslím“, alebo rozprávky s mysterióznymi zápletkami. Keď skladá puzzle, pomýli sa len občas a väčšinou jednotlivé kúsky umiestni na správne miesto na prvý pokus.

Čo to môže znamenať?

Zrejme má výborne vyvinuté vizuálne a priestorové vnímanie. Nezriedka svoj talent môže umocniť aj fotografickou pamäťou. Neskôr by z takéhoto dieťaťa mohol byť dobrý detektív, archeológ, alebo vedec vo výskume.

Ako talent podporiť?

Dieťa neprestaňte zásobovať stále novými a novými hlavolamami, vrátane tých priestorových akým je napríklad stará dobrá Rubikova kocka. Výborne si prevetrá mozgové závity pri slovných hrách či hádankách.

Ešte stále ste talent svojho dieťaťa nespozorovali? Je to len otázka času. Ak si neviete dať rady sama, požiadajte o postrehy blízkych z vášho okolia. Zvláštne schopnosti si môže všimnúť aj učiteľka v škôlke. Alebo si starý otec vášho drobca všimne jeho lásku k prírode. Ak zaznamenáte  prirodzený talent v hocijakej oblasti, môžete mu pomôcť vyniknúť. Nezabúdajte však, že nesmiete príliš „tlačiť na pílu“, inak sa talent dieťaťa nikdy nepodarí úplne rozvinúť.


Foto: flickr.com
Zdroj: babycenter.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia