Objavte skrytý talent detí (6.časť)

Objavte skrytý talent detí
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2014-02-19 12:01:44 |

Energia vášho dieťaťa vám občas vyráža dych. Vy si potrebujete konečne trochu oddýchnuť, no ratolesť funguje akoby na baterky. Naša rada znie – vydržte.

Nevie zostať v pokoji

Všetko rieši za pochodu, alebo aspoň postojačky. Má rado všetko, pri čomsa môže hýbať, dotýkať sa toho a pracovať s telom.

Čo to môže znamenať?

 Vaše dieťa zrejme patrí k približne piatim percentám populácie, ktoré sa najľahšie učia pri vďaka fyzickej aktivite. Pri nej absorbujú najviac informácií a najlepšie sa dokážu sústrediť pri činnostiach, ktoré vyžadujú akciu a pohyb. Dieťa to preto ťahá skôr k športu, tancu či hudbe a má lepšie vyvinutú jemnú motoriku. Je málo pravdepodobné, že skončí pri kancelárskej práci alebo inom sedavom zamestnaní. Skvelá zručnosť môže vaše dieťa predurčiť napríklad za šéfkuchára.
 

Ako talent podporiť?

 Uistite sa, že sa každý deň dostatočne hýbe. Tento typ detí sa bez pohybu rýchlo unudí. Doprajte im spev a hudbu, ktorú môžu preskúmať práve pohybom. Deťom, ktoré radšej používajú ruky, pripravte
omaľovanky, pomôcky na kreslenie či plastelínu na krásne sochy. Pre mimoriadne aktívne deti je rovnako dôležité, aby ste im pripravili upokojujúce rituály pred spánkom. Pomôže napríklad teplé mlieko s celozrnnými cereáliami hodinu pred večierkou. Pokračujte kúpeľom a čítaním z knižky. V posteli potom už potme nechajte hrať jemnú relaxačnú hudbu.


Foto: wikimedia commons
Zdroj: babycenter.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia