TOTO musíte VYSKÚŠAŤ: Mini Pavlovky od Kvetky Horváthovej: Budú sa vám ROZPLÝVAŤ na jazyku!

Kvetka Horváthová
Kvetka Horváthová
Zdroj: Instagram/kvetkah
2024-04-20 15:00:00 |

K najobľúbenejším dezertom Slovákov patrí určite Pavlovka. Nie každý si ju však trúfne pripraviť sám, často sa jej v kuchyni vyhýbajú aj skúsené gazdinky. Moderátorka Kvetka Horváthová zvláda prípravu tohto sladučkého potešenia ľavou-zadnou.

Ostrieľaná moderátorka Kvetka Horváthová má veľmi blízko i k vareniu a pečeniu. O recepty sa pravidelne delí s verejnosťou, pričom vždy si dá tú námahu a k svojej dobrote zverejní aj presný video postup. Tentokrát prišiel na rad dezert - na povrchu krehký, chrumkavý, vo vnútri jemný, vláčny a ľahučký ako obláčik rozplývajúcei sa na jazyku.

Práve takto Kvetka opísala svoje mini Pavlovky, ktoré sú spolu s krémom a ovocím chuťovo dokonalo vyvážené.

To, či si z uvedeného množstva ingrediencií pripravíte menšie alebo väčšie porcie, je na vás. Ak menšie, môže ich vyjsť až 12. Vždy je však mimoriadne dôležité, aby ste dodržali postup a dali pozor pri pečení - každá rúra je iná.

,,A tak aj výška teploty a doba pečenia môže byť iná - Pavlovky by nemali byť presušené a mali by zostať snehovo biele,” upozorňuje Kvetka a taktiež na to, aby malo vnútro správnu konzistenciu a nebolo “žuvačkové”. Cukor do bielkov pri šľahaní prisypávajte postupne - aj na 4-krát. Pomer šľahačkovej smotany a mascarpone môže byť rôzny, závisí to len od vás.

Ešte jedna užitočná rada na záver - aby mali pavlovky rovnaký tvar, predkreslite si ich na papier na pečenie z opačnej strany. 

Potrebné ingrediencie

Korpus

200 g bielkov (6 - 7 ks)

300 g kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

20 g kukuričného škrobu

Krém 

150 g šľahačkovej smotany

300 g mascarpone

50 g práškového cukru

Postup

Čerstvé bielky vyšľahajte do tuhého snehu. Postupne počas šľahania prisypávajte kryštálový cukor. Pridajte citrónovú šťavu a nakoniec kukuričný škrob.

Na papier na pečenie, z opačnej strany, si predkreslite požadovaný tvar pavloviek..

Pečte približne 90 minút v rozohriatej teplovzdušnej rúre na 100 stupňov. Po vychladnutí pred podávaním ich naplňte vyšľahaným krémom a dozdobte ovocím podľa chuti. Kvetka ich dodekorovala aj pomletými pistáciami.

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/kvetkah

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia