ZBAVTE sa žltých škvŕn pod pazuchami: 5 jednoduchých trikov, ktoré s nimi ZATOČIA ako zmizik!

ZBAVTE sa žltých škvŕn
Zdroj: YouTube/House Cleaning Hacks
2024-04-15 11:00:00 |

Spotené podpazušie dokáže spôsobiť hneď niekoľko nepríjemností. Od nekomfortného pocitu cez zápach až po poškodenie oblečenia, ktoré však vďaka niekoľkým domácim trikom viete dať za krátka čas do pôvodného stavu. 

Človek nemusí trpieť nadmerným potením, aby sa mu na bielom oblečení po čase nosenia nevytvorili zažltnuté fľaky. Tie väčšinou nezmiznú, ani keď dané kúsky poctivo periete. Predtým, než budete tričko či košeľu opäť vkladať do práčky s nádejou, že ostanú snehovo biele, siahnite po jednom z účinných trikov, ktoré opisuje portál Vášeň v tebe. Sľubujeme, že nemusíte mať doma nič špeciálne.

Sóda bikarbóna

Do štvrtiny šálky nalejte čistú vodu a prisypte do nej 4 polievkové lyžice sódy bikarbóny. Zmes votrite do zažltnutého miesta a nechajte hodinu až dve pôsobiť. Vďaka tomuto “zmiziku” bude rozdiel viac než badateľný. Potom operte v práčke.

Citrón

Z litra vlažnej vody a šťavy z jedného citróna pripravte pre váš zažltnutý kúsok kúpeľ, v ktorom ho nechajte pôsobiť hodinu. Potom klasicky operte.

Soľ

Soľ dokáže zázraky nielen pri varení, ale aj praní. Zo štyroch polievkových lyžíc soli a litra studenej vody pripravte opäť roztok, ktorý špongiou naneste na zažltnuté miesto.

Ocot

O čistiacich účinkoch octu už učite dobre viete. Veľmi efektívne vie pôsobiť aj v boji so žltými škvrnami. Stačí, že ho na ne nalejete a potom šupnte do práčky.

Peroxid vodíka

Prípravok, ktorý by sa mal nachádzať v každej lekárničke, nalejte na škvrnu a nechajte pôsobiť 30 minút. Aj v tomto prípade potom oblečenie klasicky vyperte.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/S

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia