Mám 44 a rozhodla som sa mať DIEŤA! Verím, že ešte nie je NESKORO

Ilustračné foto
Ilustračné foto: gettyimages
Zdroj: gettyimages.com
2023-10-15 19:00:00 |

Vždy som bola ambiciózna a keďže som nepochybne aj šikovná, tak som ekonómiu vyštudovala takpovediac ľavou zadnou, dostala som dobré miesto a v nadnárodnej korporácii som postupovala po kariérnom rebríčku. Nakoniec som šéfovala 600 ľuďom a cítila sa ako ryba vo vode.

Práca ma naozaj bavila, bavilo ma nachádzať riešenia, keď ostatní hovorili, že neexistujú, bavilo ma podporovať ľudí v tom, v čom sú jedineční, pomáhala som im hľadať „ich“ miesto.

Moje vzťahy boli vždy viac o sexe, ako o láske, preto ani nikdy netrvali dlho. Partner, deti a manželstvo boli niekde vo vzdialenej budúcnosti. Dôležitá bola iba práca.

A potom som zrazu oslavovala štyridsiatku a trochu vo mne hrklo. Prekvapilo ma, že mi môj doterajší život prestal stačiť. Že mi niečo zásadné chýba. A to niečo zásadné je dieťa.

Začala som si teda hľadať partnera, ale to sa mi vôbec nepodarilo. Tak som sa po roku rozhodla pre spermie od anonymného darcu, ale ani umelé oplodnenie nevyšlo. Tak som „projekt“ dieťa odložila. Našťastie, poslúchla som lekárku a nechala som si zmraziť svoje vajíčka. Aby, keď sa zase pre dieťa rozhodnem, som ešte nejaké funkčné vôbec mala.

Vydržala som ďalší rok, ale túžba po dieťati bola čoraz silnejšia. Absolvovala som teda ďalšie umelé oplodnenie, ale ukázalo sa, že plod je geneticky poškodený, tak z toho zase nebolo nič.

Ale už som to nevzdala. Zmenila som prácu za oveľa pokojnejšiu, mám viac času na seba, na to, aby som si uvedomila svoje skutočné priority. Mám pocit, akoby som vo svojom živote vytvorila pre svoje dieťatko dostatočný priestor. Až teraz cítim, že som na dieťa skutočne pripravená.

Mám za sebou ďalšie umelé oplodnenie a čakám na výsledky genetických testov. Som nervózna, ale vnútorne presvedčená, že budú v poriadku. A že nebude dlho trvať a budem naozaj tehotná a že porodím zdravé dieťa. Byť mamou je podľa mňa tá najúžasnejšia vec na svete, pokračovanie života, ktorý sa tak mojou smrťou neskončí.

Byť mamou chcem úplne najviac a verím, že sa ňou aj stanem.    


Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia