Aké sú vaše SLABÉ STRÁNKY v materstve a výchove detí? Zistite to podľa svojho ZNAMENIA zverokruhu

Aké sú vaše SLABÉ
Ilustračné foto
Zdroj: Getty Images/chameleonseye
2023-10-12 19:00:00 |

Materstvo patrí k tým najkrajším úlohám v živote ženy, no nebudeme si klamať, niekedy môže byť aj poriadne náročné. Vtedy na scénu prichádzajú naše negatívne vlastnosti a slabé stránky, ktoré nie vždy dokážeme ovládnuť. Viete, aké sú tie vaše? Zistiť to môžete aj na základe vášho znamenia zverokruhu.

Baran – Netrpezlivosť

Ženy narodené v tomto znamení majú sklon byť energické, aktívne a niekedy až príliš impulzívne. Ako matky by mohli byť netrpezlivé, keď deti nebudú postupovať tak rýchlo, ako by si ony želali a keď sa neprispôsobia ich tempu. Mali by ale trochu spomaliť a uvedomiť si, že každé dieťa je jedinečné. 

Býk – Tvrdohlavosť

Tieto matky sú známe svojou odolnosťou, stabilnosťou a lojalitou. Majú ale silné presvedčenia a ťažko sa ich vzdávajú. Keď si niečo zaumienia, ťažko sa toho vzdávajú. To môže viesť k situáciám, kedy ako matky nechcú vidieť iný uhol pohľadu alebo ustúpiť. Mali by byť ale otvorené rôznym názorom, pretože ich pravda nemusí byť tá správna.

Blíženci – Nestálosť

Blíženci sú komunikatívne, prispôsobivé a zvedavé znamenie. Avšak ich povaha môže viesť k nekonzistentnosti a nestálosti v rodičovstve. Tieto matky by sa mali zamerať na to, aby našli rovnováhu a stabilitu pre svoje deti, pretože najmä v nižšom veku je to veľmi dôležité. 

Rak – Nadmerná ochrana

Ženy narodené v znamení Raka sú veľmi citlivé, intuitívne a pripútané k svojej rodine. Problémom je, že niekedy až príliš. Môžu byť až príliš ochranárske, čo ale môže obmedziť nezávislosť a rast ich detí. Niekedy je potrebné nechať ratolestiam aj trochu slobody. 

Lev – Potreba byť v centre pozornosti

Levice sú prirodzené vodkyne a milujú byť v centre pozornosti. Ako matky môžu niekedy chcieť, aby sa všetko točilo okolo nich, čo môže viesť k pocitu, že deti sú v ich tieni. Pri výchove detí by ale nemali zabúdať na to, že práve deti sú často na prvom mieste. 

Panna – Kritickosť

Panny sú perfekcionistky a majú cit pre detail. Ako matky môžu byť príliš kritické voči svojim deťom, čo môže ovplyvniť ich sebavedomie. Aj keď sa niečo nevydarí alebo nie je dokonalé, nemali by za to kritizovať svoje deti, tie sa predsa musia učiť aj na vlastných chybách. 

Váhy – Nerozhodnosť

Váhy sú známe svojím hľadaním harmónie a rovnováhy. Avšak táto potreba rovnováhy môže viesť k nerozhodnosti. Ako matky môžu mať ťažkosti s rozhodovaním, či už ide o malé rozhodnutia týkajúce sa výberu oblečenia alebo väčšie rozhodnutia ohľadom výchovy detí. Je dôležité nájsť spôsob, ako sa rozhodnúť s istotou a dôverou.

Škorpión – Intenzita

Ženy narodené v znamení Škorpióna sú vášnivé, odhodlané a hlboko emocionálne. Táto intenzita ale môže byť pre deti niekedy priveľa. Ako matky musia byť opatrné, aby ich silné emócie a reakcie neovplyvňovali negatívnym spôsobom vzťah s deťmi. Menej je niekedy viac.

Strelec – Potreba nezávislosti

Pre ženy narodené v tomto znamení je príznačná láska k slobode a dobrodružstvu. Táto túžba po nezávislosti môže byť v konflikte s potrebami detí. Je dôležité nájsť rovnováhu medzi osobným časom a záväzkami voči rodine. Rodinu by nikdy nemali odsúvať na vedľajšiu koľaj len preto, aby naplnili svoje túžby.

Kozorožec – Prílišná ambicióznosť

Ženy v znamení Kozorožec sú ambiciózne, organizované a zamerané na úspech. Ako matky môžu niekedy klásť priveľký dôraz na úspech a výkon, čím môžu vytvoriť tlak na svoje deti. Je dôležité pripomenúť si, že deti potrebujú aj čas na hru a relaxáciu. Doprajte im ten priestor. 

Vodnár – Nekonvenčnosť 

Vodnári sú nezávislí, inovatívni a často idú proti prúdu. Ako matky môžu niekedy príliš zdôrazňovať individualitu na úkor toho, aby mali deti normálny život. Je dôležité nájsť rovnováhu medzi podporovaním individuality a zabezpečením, aby mali deti stabilné prostredie. Niekedy je dobré riadiť sa aj tými konvenčnými metódami. 

Ryby – Tendencia k úniku pred realitou

Ryby sú citlivé, empatické a často sa pohybujú vo svete fantázie. Ako matky môžu mať tendenciu uniknúť pred problémami skôr, ako by mali čeliť realite. Dôležité je naučiť sa čeliť výzvam priamo a byť prítomné pre svoje deti.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Andrea Šípošová

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia