Maturanti dnes píšu sloh zo slovenčiny, pozrite sa, z akých tém si mohli vybrať

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-14 16:42:00 |

Maturanti si dnes skúšajú svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry či z maďarského jazyka a literatúry. A to prostredníctvom písomnej podoby. Pozrite sa na bližšie informácie.

 Viac ako 37.000 stredoškolákov v utorok popoludní píše písomnú formu internej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry. Na výber majú štyri zadania.
        Prvú možnosť, ktorú si mohli študenti vybrať na napísanie slohu, je téma V zime na vidieku. Žiaci majú vytvoriť umelecký opis. Druhou je téma Bezpečne na sociálnych sieťach, vytvoriť majú výklad. Maturanti si mali možnosť vybrať aj rozprávanie na tému Hľadel/Hľadela som ako vyoraná myš!. Poslednou možnosťou je téma Má zmysel kandidovať do školského parlamentu?, žiaci majú vytvoriť diskusný príspevok.
        Z predmetu maďarský jazyk a literatúra v utorok písomne maturuje takmer 1600 žiakov zo stredných škôl s vyučovacím jazykom maďarským. Aj títo žiaci mali na výber zo štyroch ponúk.
        Témy vyžrebovali a vyhlásili prostredníctvom internetu a Slovenského rozhlasu. Zverejnené sú na internetových stránkach rezortu školstva, Národného inštitútu vzdelávania a mládeže a Centra vedecko-technických informácií SR.
        Na maturitnú skúšku je prihlásených viac ako 41.000 žiakov. V stredu (15. 3.) sa pokračuje externým testom a slohovou prácou z cudzieho jazyka.
 


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia