Toto je TOP 10 potravín pre zdravý vývoj dieťatka do jedného roku jeho života

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-14 11:10:00 |

Správna výživa je základ k tomu, aby dieťatko bolo zdravé, spokojné a rodičia sa mohli tešiť z jeho napredovania. Pozrite sa, ktoré potraviny sú dôležité. (Aktualizované 11:16)

Niektorí odborníci predpokladajú, že konzumácia určitých potravín u detičiek do ich jedného roka života, môže dopomôcť k tomu, že im to môže zachrániť život, uvádza The Sun. K tejto téme sa vyjadrili odborníci pôsobiaci v nadácii Tiny Heart Foundation, ktorí vo všeobecnosti poznamenali, že je možné znížiť to, aby sa u dieťatka prejavila alergia v prípade, že mu poskytnete určité potraviny ešte predtým, ako bude mať jeden rok.

Viacerí odborníci tvrdia, že tými potravinami sú: ,,kravské mlieko, vajcia, ryby, mäkkýše, arašidy, sója, sezam, orechy, pšenica, fazuľa," uvádza sa na danom zahraničnom magazíne. Samozrejme je veľmi podstatné tiež dbať na to, nielen aké potraviny zvoliť, ale ako ich aj správne naporciovať pripraviť a v akej dávke dieťatku naservírovať.

​​​,,Uistite sa, že je vaše dieťa v poriadku a nemá žiadne príznaky choroby alebo príznaky vzplanutia ekzému ," poznamenali odborníci. Je potrebné si uvedomiť, aby ste sledovali či dieťatko po konzumácii určitých potravín nemá alergickú reakciu, ktorá sa môže vyskytnúť už dve hodiny po zjedení určitých potravín. Viacero odborníkov odporúča, aby ste dieťatku vyskúšali dať určité jedlá minimálne trikrát, aby ste s väčšou istotou mohli potvrdiť, že nie je na ne alergické.

V prípade rizikovejších potravín u ktorých je predpoklad, že dieťa by mohlo mať alergickú reakciu, viacerí odborníci odporúčajú, aby sa dieťatku podávalo jedlo tak, že sa nebude dotýkať okolia jeho úst. Z dôvodu, aby okolitá pokožka bola chránená pred dotykom, pričom je možné na okolitú pokožku použiť krém, prípadne vazelínu. 

V prípade, že sa u dieťatka vyskytla mierna alergická reakcia, je vhodné, aby vôbec nekonzumovalo dané potraviny, ktoré alergiu vyvolali, prípadne pri poradení sa s lekárom prípadne s lekárnikom - pristúpiť na podávanie antihistaminík, podľa veku dieťatka. Je však potrebné starostlivo pozorovať dieťa, to ako sa správa, ako reaguje a podobne.

 

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia