EXKLUZÍVNE: Ako si dopomôcť ku krajšiemu vzťahu nielen počas VALENTÍNA?

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-13 15:30:00 |

Zajtra tu máme v kalendári sviatok sv. Valentína, ktorý je určený pre zamilovaných ľudí. Mnoho domácností sa na to pripravuje po svojom. Pozrite sa, čo sa zíde o vzťahoch vedieť...

Zatiaľ čo ženy počas sv. Valentína očkávajú kvetiny, vyzania lásky, či niektoré dokonca zasnúbný prsťeň či pekné darčeky, muži v mnohých prípadoch toto nepovažujú za potrebné, a preto často dochádza k hádkam a dokonca až k rozchodom. To, že muži prejavujú lásku úplne inak ako ženy je už známa vec. Aj tak mnoho žien si myslí, že pokiaľ im city neukážu spôsobom, ako sa im páči, tak ich nemilujú.

,,Ženy hlavne na Valentína hlavne chcú, aby sa necítili samé. Zadaná žena očakáva, aby jej partner v tento deň venoval svoju pozornosť, aby sa jej plne venoval, a aby cítila, že je pre neho výnimočná. Ženy vnímajú tento sviatok ako príležitosť, kedy môžu posilniť ich vzťah. Záleží im skorej na kvalitne strávenom čase spolu, ale určite veľa žien tiež očakáva, že si na nich ich partner spomenie a dá im pocítiť ich lásku, napríklad nejakou maličkosťou či pozvaním na večeru. Pre nezadané ženy je často tento sviatok takým strašiakom, ktorý im pripomína, že sú stále samé, a že by možno najradšej boli vo vzťahu. Preto, aby necítili osamelosť, si často dohodnú nejaké stretnutie so single kamarátkami a spravia si s nimi program alebo sú s rodinou, aby sa necítili osamelé. Ale sú aj také ženy, ktoré si tento deň spravia aj samé nejaký špeciálny program, alebo si kúpia nejaký darček," poznamenala v súvislosti so vzťahmi a sv. Valentínom vzťahová koučka Petra Poláková.

Zároveň podotkla, že mnoho mužov vníma sviatok sv. Valentína ako bežný deň kedy si nepotrpia na darčeky ako ženy, avšak dodala, že sú aj muži, ktorým sa páči oslavovať tento sviatok približne takým spôsobom, aby sa taktiež cítili, že sú zbožňovaní a milovaní. Spomínaná vzťahová koučka dodala, že muži majú radi zážitky, napríklad aj nejaké pekné spestrenie v spálni.

Dodala, že mnoho nedorozmení či hádok vzniká práve kvôli tomu, že ženy majú iné očakávania od mužov. Mnohokrát ani mužovi nepovedia, čo by si priali, čím ich môže potešiť a dúfajú, že muž na to príde sám... Práve dôvodom prečo sú ženy mnohokrát nešťastné vo vzťahoch je to, že necítia žeby mali od muža dostatok pozornosti, necítia žeby boli vypočuté, všímané, necítia sa výnimočné. Mnohokrát je však chyba práve v komunikácii aj zo strany žien.

,,Každý muž je iný a každý muž inak prejavuje svoju lásku. Existuje akoby 5 jazykov lásky a niektorí muži lásku vedia prejaviť slovne alebo ju prejavujú fyzicky, niektorým to zasa nejde a dávajú najavo svoju lásku pozornosťou či skutkami alebo darčekmi. Je dôležité spoznať svojho partnera a zistiť, ako je schopný on prejavovať lásku," dodala spomínaná vzťahová koučka Poláková.

Čo urobiť pre krajší vzťah?

Zároveň spomenula, že romantika by sa taktiež nemala vôbec podceňovať, pretože je vo vzťahu dôležitá. Signalizuje spojenie, túžbu spojiť sa so svojou polovičkou na hlbšej úrovni, nielen po fyzickej stránke, ale aj po tej psychickej. Podľa nej, práve nedostatok romantiky je tiež častou príčinou rozpadu mnohých súčasných vzťahov z dôvodu, že romantické gestá priamo ovplyvňujú zamilovanie sa. ,,Keď má chlap záujem o vzťah, bude sa k žene správať výnimočne. Bude sa jej venovať, aj keď bude zaneprázdnený a bude pravidelný v ozývaní sa. Bude ju chcieť spoznávať a nebude vysielať zmiešané signály alebo ju držať dlho v neistote. Nebude pred ňou skrývať svojich priateľov a rodinu a tiež bude chcieť spoznať aj ľudí, ktorí sú jej blízki. Bude plánovať a hovoriť o budúcnosti s ňou. Bude jej podporovateľom a bude ju povzbudzovať," spomenula vzťahová koučka Poláková. 

Nezabudla dodať ani krátku radu na záver, čo možno urobiť, aby bo vzťah medzi partnerom lepší, krajší láskyplnejší. Dodala, že je podstatné, aby najprv bol človek spokojný a šťastný sám so sebou. Pretože ak je šťastný, cíti sa mnohokrát smutne a negativitu premieta do vzťahu, čo zároveň môže na toho druhého vytvárať tlak a zátaž. Taktiež je dôležité mať aj svoje koníčky, užívať si aj svoj voľný čas sám pre seba a nespoliehať sa len na to, že partner zaplní všetky potreby. ,,A hlavne, aby komunikovali medzi sebou úprimne a autenticky o tom čo ich trápi, o svojich potrebách či o svojich predstavách do budúcna," dodala na záver.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia