Mali dokonalé manželstvo, nabúrala ho jeho nevera, ktorá vzťah s manželkou nakoniec ,,ZACHRÁNILA"

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-25 21:00:00 |

Manžel podviedol manželku po niekoľkých rokoch. Následne naliehala, aby sa rozviedol, on to však neurobil. Namiesto rozvodu si opäť našiel cestu k svojej manželke.

Kamil žil trinásť rokov perfektné manželstvo.Teda – mysleli si to všetci okolo, akurát on o tom niekedy pochyboval. Hoci bol úspešný v práci, mal manželku, s ktorou sa v podstate na všetkom zhodli a dve milé, poslušné deti, stále mal pocit, že mu niečo chýba.

A tak si našiel milenku. A mal pocit, že žije! Jeho život mal zrazu iskru, vášeň. Soňa oňho prejavovala taký skutočný záujem, aký od svojej manželky nikdy nezažil. Lenže – tento záujem nebol nejaký automatický, bolo jasné, že si ho musel zaslúžiť, čo sa mu, paradoxne, páčilo. Okrem toho sa pri nej cítil slobodne – mohol hovoriť to a tak, ako chcel, ako to práve vnímal. Doma vždy bolo všetko také „slušácky korektné“, bez konfliktov, bez výmeny názorov, aj sex bol bez iskry, taký predvídateľný...

Vzťah so Soňou mal síce v sebe dostatok adrenalínu po každej stránke, ale zároveň ho zožieral pocit viny za to, že podvádza svoju manželku. Priečilo sa to jeho výchove, aj jeho hodnotám. Lenže – milenecký vzťah jednoducho nedokázal opustiť.

Potom ale Soni prestalo vyhovovať hrať druhé husle a začala na Kamila naliehať, aby sa rozviedol. Túžila po svojej rodine, rodine s deťmi a s Kamilom. Akurát Kamil si nevedel predstaviť, že by naozaj odišiel od svojej rodiny a detí, tak začal rozmýšľať nad tým, či by predsa u svojej ženy nenašiel to, čo má u Soni.

A prišiel na to, že to vlastne nie je tým, aká je jeho žena a aká je Soňa. Ale na tom, aký je on. Že výchova a nejaké predstavy o tom, aký má byť správny manžel a otec, ho tak zväzovali, že si nedovolil byť sám sebou, taký, aký naozaj je. Že občas nemá náladu, že mu občas všetci idú na nervy a, naopak, že niekedy má chuť len tak si s deťmi zablbnúť, zahrať sa s nimi napríklad na schovávačku... A že niekedy má chuť pomilovať sa so svojou ženou aj popoludní v obývačke na gauči, kým sú deti ešte v škole, nielen večer, v posteli, tesne pred spaním.

So Soňou sa mohol aj pohádať, aj sa s ňou zasmiať na dvojzmyselnon vtipe, o vášnivom sexe ani nehovoriac. Kamil si uvedomil, že je to tým, že k Soni nemal žiadny záväzok, že ak by bola jeho manželkou ona, tak by ich manželstvo bolo navlas rovnaké, aké zažíva dnes.

Tak skúsil byť ozajstným Kamilom aj doma. Jeho žena bola spočiatku prekvapená, zmätená, ale veľmi rýchlo si na nového Kamila zvykla. Priznala sa, že sa jej páči oveľa viac, ako ten večný „slušák“. A aj ona si dovolila byť viac sama sebou, dovolila si ukázať, že je úplne iná ako Kamil. A že je to vlastne dobre, lebo tá rozdielnosť je korením spoločného života, ktorá doňho prináša iskru aj vášeň, ktorá nedovolí nude, aby ich spoločný život ovládla.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia