Nielen pre detičky: PACI PAC pripravili takéto mikulášske prekvapenie!

Nielen pre detičky: PACI
Ilustračné foto
Zdroj: Nora Krchňáková | NK Factory
2022-12-06 20:00:00 |

Pozrite sa, aké prekvapenie môžete prichystať aj pre detičky. Tieto postavičky môžu potešiť väčších aj menších.

Vianočný klip Stromček jagavý je v súčanosti po prvýkrát v histórii skupiny animovaný, informovala nás o tom Nora Krchňáková. PACI a PAC čiže Mário Praženec a Nikoleta Kupčíková si pre detičky pripravili taktiež ďalší darček. Ide o novoročné turné.

Obľúbená skupina PACI PAC v súčasnosti nedávno vydala svoj nový album. V ňom sa nachádza plno najobľúbenejších pesničiek od kedy kapela začala pôsobiť, až po súčasnosť. Výberovka To najlepšie deťom vyšla spolu s DVD, na ktorom sa pre fanúšikovi nachádzajú videoklipy na všetky skladby. Teraz Mário Praženec a Nikoleta Kupčíková predstavujú ďalšiu vydanú, spomínanú novinku – vianočný klip. 

„Chceli sme potešiť fanúšikov niečím vianočným a dať darček deťom na Mikuláša. Pesnička sa nám veľmi páčila, tak sme ju prespievali a dali jej nový zvuk a aranžmán. Táto pieseň nie je na našom výberovom albume, vychádza ako špeciálny vianočný singel. Tak ako minulý rok Tichá noc, tak tento rok máme Stromček jagavý. Samozrejme skladba sa neskôr objaví aj na albume, uvažujeme dokonca o špeciálnom vianočnom,“ konštatuje Mário Praženec alias PAC.

Ilustrácie k videoklipu uskutočnila talentovaná Zuzana Neumannová, ktorá sa podieľala aj na ilustrovaní obalu k CD a DVD To najlepšie deťom.„Mário už dlhší čas pracuje na filme a pohrával sa aj s myšlienkou, že by urobil animovaný film. A toto je vlastne taký test, ako na animovaných PACI PAC zareagujú naši fanúšikovia. Sme veľmi zvedaví, ako sa bude deťom naša animovaná podoba páčiť a aké ohlasy bude mať videoklip na našom youtube. Zatiaľ sú pozitívne, veľmi sa z toho tešíme,“ prezradila Nikoleta Kupčíková alias PACI.

Animovaným PACI PAC ,,priniesli" život Barbora a Peter Budinský. Obaja stoja v súčasnosti aj za prvým slovenským animovaným filmom s názvom Tvoja Zem. Ten mal premiéru počas tohto roku a v tomto roku ho tiež premiérovali v kinách. Dokonca aktuálne vyhráva ocenenia, prebiehajúce  na animovaných festivaloch, ktoré sa nachádzajú v zahraničí.

„Celý proces výroby klipu trval vyše tri mesiace. Je to oveľa náročnejšie ako nakrúcať štandardný klip so živými postavami. Ale na druhej strane ilustrácie ponúkajú nové možnosti a nekladú obmedzenia našej fantázii. Toto je v podstate prvá animovaná lastovička a pribudnú ďalšie. Tak ako sme zvykli používať animácie pri pesničke Slon alebo Krtko, tak v nich budeme pokračovať,“ uviedol  Mário Praženec. PACI PAC plánujú v ďalšom roku špeciálne turné, ktoré sa uskutoční po celom po Slovensku. „Fanúšikovia sa môžu tešiť na úplne nový premiérový program s našimi obľúbenými pesničkami. Dokonca si zahráme aj pesničku Dedoles, na ktorú si spoločne zaskáčeme. Chystáme aj veľa prekvapení, nenechajte si ich ujsť,“ podotkol Mário Praženec. Duo PACI PAC pôsobí  na scéne od roku 2015 a na konte majú päť CD a päť DVD. Zbožnujú ich detské ratolesti nielen na Slovensku, ale aj v Česku. 

 


Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: NK Factory

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia