Príchod Mikuláša a Ježiška: Takto deťom môžete skrátiť čas na čakanie

Príchod Mikuláša a Ježiška:
Zdroj: Foto: gettyimages.com
2022-12-04 15:30:00 |

Každým dňom sa približujeme k tohtoročnému vianočnému obdobiu. Zatiaľ, čo pre rodičov detí, môže byť obdobie pred Vianocami stresujúce, deti to vnímajú inak.

Väčšina malých detských ratolestí sa už nevie dočkať, kedy im Ježiško prinesie darčkeky. Možno sa vás každý jeden deň na to pýtajú a už uvažujete nad tým, čo vymyslieť, aby ste ich pozornosť zamerali inam. A mohli si tak aspoň na chvíľku oddýchnuť, prípadne sa venovať iným veciam.

Skúste detičkám vymyslieť program, napríklad v podobe rodinného výletu. Nemusíte na to minúť množstvo peňazí. Úplne postačí, keď ich zoberiete ,,objavovať" krásy vianočnej výzdoby v obci, v ktorej bývate. Môžete detičky požiadať, aby navnímali vianočnú atmosféru a následne vám doma nakreslili obrázok, na ktorom by bolo zachytené, čo sa im z prechádzky najviac páčilo. Ďaľšou možnosťou môže byť návšteva uzavretých ihrísk, kde je možné vyskúšať si zimné korčuľovanie.

Detičky sa tak rozvičia a zároveň si môžu spolu s rodinou vytvoriť príjemné zážitky, na ktoré ešte môžu dlho spomínať. Okrem toho, sa môžu pripraviť aj na návštevu Mikuláša. V prípade, že dieťa radšej obľubuje tráviť čas doma, poproste ho, aby vám pomohlo so zdobením medovníkov. Nimi následne spoločne môžete ponúknuť aj Mikuláša. Keďže detičky určite chcú, aby na ne Mikuláš nezabudol, mali by ho pohostiť svojou pekne vyčistenou čižmou.

Motiváciu vašich malých ratolestí môžete podporiť tým, že im poviete, aby napísali vianočný list. Nielen pre Ježiška ale aj pre Mikuláša. Takýmto spôsobom získate prehľad o tom, čo si vaše detičky želajú dostať. Nielen čo sa týka darčekov, ale tiež sladkostí. 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia