Bojím sa o dcérkinu budúcnosť: Našla si o 18 rokov mladšieho partnera

IIustračné foto
IIustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-02 15:30:00 |

Jej dcéra nemala asi zrejme veľké šťastie na mužov. Keď jej nevyšlo manželstvo s prvým mužom, našla si výrazne mladšieho. Mama sa obáva, aká budúcnosť ju s ním čaká.

Som fakt nešťastná. Moja Lucka bude mať už štyridsať, prvé manželstvo jej stroskotalo, lebo jej manžel bol údajne skostnatený, nebol ochotný sa učiť nové veci, ísť do nových situácií, nevedel sa prispôsobovať novým podmienkam. Tak si teraz našla vitálneho, s veľkou chuťou do života. Podľa mňa to má akurát jeden háčik. Jej Filip má 22 rokov.

Pritom Luckine dcéry majú 16 a 18 rokov, najmä staršia Simona by sa určite k Filipovi hodila viac. Lucka však tvrdí, že je konečne šťastná, že ani Filip by ju za mladšiu nemenil. Pravdupovediac, ja veľmi tomuto vzťahu neverím a bojím sa, aby sa moja dcéra zase nesklamala.

O svoj názor sa s nami podelila psychologička Katarína Szabados: „Ja vám úplne rozumiem. Stovky rokov platilo, že muž má byť starší, vyšší, zarábať viac peňazí, mať jednoducho vo vzťahu prevahu. A stovky rokov skúseností tomu dávali za pravdu. Lenže posledné desaťročia sa aj vo vzťahu muža a ženy veľa zmenilo, ženy už nie sú na mužoch ekonomicky závislé, sú v spoločnosti inak vnímané a ruku na srdce – ani dnešná spoločnosť už tak lásku staršej ženy k mladšiemu mužovi nerieši.

Chápem vaše obavy, že hoci je Filip presvedčený, že mladšiu nechce a že mu ani neprekáža, že Lucka nechce mať ďalšie deti, že sa to onedlho môže zmeniť a vaša dcéra bude nešťastná.

Lenže – na druhej strane Lucka mala vekovo vyhovujúceho manžela, aj s ním mala deti, a aj tak to manželstvo nevydržalo. Rovnako nie je ani záruka, že jej vydrží vzťah s Filipom. Vzťah muža a ženy totiž naozaj nie je o veku. Je o tom, aké majú obaja hodnoty, aký život chcú viesť, čo ich spája, či sa majú jednoducho radi a radi spolu trávia čas. Ak sa toto nezmení, nie je dôvod, aby ich vzťah nevydržal.

Skúste svojej dcére dôverovať, skúste rešpektovať, kam ju srdce ťahá. Možno keď sa na Filipa pozriete bez predsudkov, budete schopná vidieť, prečo je s ním vašej dcére tak dobre a prečo sa k sebe hodia,“ poznamenala psychlogička Szabados.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia