ĽUTUJE TO: Mama pila počas tehotenstva víno, nevie, či synovi neuškodila

ĽUTUJE TO: Mama pila
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-02 11:36:00 |

Keď bola Natalie tehotná, vychutnala si niekoľkokrát aj pohár vínka. Neskôr sa v živote jej synčeka vyskytli zdravotné ťažkosti. Doteraz však netuší, či to zapríčinilo pitie alkoholu. (Aktualizované 4.5 o 12:30).

Žena menom Natalie Battaglia sa prostredníctvom svojho Instagramu zverila s tým, že urobila niečo, čo mohlo mať negatívny vplyv na zdravotný stav jej dieťatka. Išlo o to, že  keď bola v radostnom očakávaní svojho ďalšieho bábätka, tak si dopriala viackrát pohár vína, uvádza TheSun.co.uk. Táto mamička žije v Austrálii. V súvislosti s pitím alkoholu počas tehotenstva, prišiel nový výskum s nasledovnou informáciou.

Na základe tohto výskumu je zrejmé, že pitie alkoholu môže mať negatívny vplyv na zdravý vývoj bábätka aj v prípade, že si mamička dopraje menej ako jeden drink, ktorý má v sebe nejaký obsah alkoholu. Konkrétne aj v prípade, keď mamička vypije menej ako jeden alkoholický drink s za týždeň. 

Napriek tomu, že si dopriala vínko, spomínaná mamička následne porodila zdravého chlapčeka. Už o pol roka po jeho narodení sa však u neho vyskytli zdravotné komplikácie. Podľa informácií od lekárov, ktorí riešili chlapčekov zdravotný stav sa zistilo,že tieto jeho problémy môžu byť spôsobené alkoholom. 

 

Začalo to tým, že na svojom chlapčekovi spozorovala, že má neprimerané pohyby tela. Od lekárov sa dozvedela, že je to príznak ochorenia v podobe detskej mozgovej obrny. Doteraz mu ju však naisto nepotvrdili a po nejakom čase, keď podstúpil určitú liečbu, sa u neho tieto príznaky stratili. Zdá sa, že v súčasnosti takýmito komplikáciami vôbec netrpí. Nikdy sa nedozvieme, či to bol alkohol, ktorý spôsobil problémy môjho syna, ale nikdy sa nedozvieme, že to tak nebolo," povedala Natalie pre Insider. Zároveň však naznačila, že už by alkohol v tehotenstve znovu nepila, pretože neriskovala by opäť to, že spôsobí synovi problémy so zdravým.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia