Keď sa narodil, v pôrodnej sále nastalo mrazivé ticho

Keď sa narodil, v
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/loveforharrison
2022-09-13 17:30:00 |

Po pôrode Harrisona na pôrodnej sále zrazu všetci zmĺkli. Narodil sa iný. V tej chvíli si uvedomila, že ju vesmír skúša. Namiesto frustrácie si však vybrala inú inšpiratívnu cestu.

Jennisan vždy chcela byť matkou. V 19 rokoch porodila prvého syna Jaydena a o dva roky neskôr sa s jeho otcom rozišla. Mladá mama sa zamerala na výchovu syna a o randení neuvažovala. Život s ňou mal však iné plány a ona sa bláznivo zamilovala do Clinta. Pár chcel mať deti, ale bolo to komplikované. Po rokoch liečby neplodnosti sa rozhodli vzdať myšlienky rozšírenia rodiny. Preto boli nesmierne šťastní, keď zistili, že Jennisan je v tom, píše brightside.me.

Cesta vzostupov a pádov

Ohromujúca radosť sa začala meniť na obavy, keď Jennisan začala v 7. týždni krvácať. Lekári si v tej chvíli dokonca mysleli, že o dieťatko prišla. Čoskoro však veci nabrali rýchly spád a rozjarený párik si tehotenstvo mohol užívať s vedomím, že sa nie je čoho obávať.

Pár týždňov pred pôrodom lekári zistili, že bábätko je otočené panvou dopredu a bude nevyhnutný cisársky rez. Radosť rodičov to však nijako nezmenšilo.

Ticho na pôrodnej sále

Veľký moment bol konečne tu a pôrod trval dlhšie, ako sa očakávalo. Ale po dlhých hodinách vytrvalosti, pôrodník Jenissan oznámil, že o chvíľu sa so svojím drobčekom stretne. Uprostred všetkého toho vzrušenia o chvíľu však zavládlo v miestnosti zrazu otrasné ticho, keď bábätko prišlo na svet.

Jennisan začala panikáriť, keď videla, ako sa výrazy na tvárach lekárskeho tímu zmenili. Zablokovali jej výhľad a zobrali jej chlapčeka preč. Keď ho mama na zlomok sekundy zahliadla, zdalo sa jej, že mu chýbajú prsty. Počula sestričku, ako hovorí, že nedýcha. Jennisan prežívala najhoršiu nočnú moru svojho života.

Nečakaný zvrat udalostí

Vôľa dieťaťa žiť však bola silnejšia než čokoľvek iné a o pár minút neskôr vydalo zvuk a do srdca svojej matky vrátilo nádej. Harrison bol slabý, ale žil a museli ho odviesť na JIS. „Váš syn sa narodil s abnormalitami. Chýbajú mu prsty na oboch rukách a má zdeformovanú pravú nohu,“  oznámil jej o pár chvíľ lekár. Šanca, že sa Harrison narodí s takýmito defektami, bola 1 ku 1 000 000....

Jennisan sa však nestarala o to, že jej syn má abnormality. Neprekážalo jej, že mu chýbajú prsty a má zdeformovanú nohu. Bola len vďačná. Ďakovala, že žije a dýcha. Jediné, čo chcela, bolo poddržať si ho na chvíľu, kým ho poslali sanitkou do vedľajšej budovy. Užívala si každú jednu sekundu s ním. Všimla si, aké krásne je jej dieťa a aké má husté kučeravé vlásky.

Byť vyvolenou pre tento vzácny dar

Aj keď Jennisan nikdy nenapadlo, že bude čeliť tejto situácii, verila, že dieťa narodené so špeciálnymi potrebami by malo byť bezpodmienečne milované. Kedysi predtým povedala: „Nikdy by som sa nemohla hanbiť za svoje dieťa, keby sa narodilo iné. To je o dôvod viac si ho vážiť." A teraz vedela, že ju vesmír skutočne skúša, prijala to s otvorenou náručou a veľkým srdcom a v duchu si povedala: ,,Ďakujem, že si si ma vybral‘‘. Ani Clint nezaváhal a Harrisona miloval celým srdcom od prvej chvíle.

 

Nikdy nepodceňuj svoju silu

Dnes je malý Harrison obklopený láskou a prosperuje v dome plnom nežnej náklonnosti s mamou, otcom a bratom, ktorí ho zbožňujú. Každý deň oslavujú jeho život. Najdôležitejšia vec, ktorú sa Jennisan zo svojej cesty naučila, je nikdy nepodceňovať svoju vlastnú silu. Verí, že každá výzva existuje na to, „aby nás formovala do osobnosti, ktorou sa máme stať.“

„Vaše výzvy vás privedú k vášmu osudu,“ odkazuje všetkým.

Malý Harrison podstúpil už aj operáciu, pri ktorej mu oddelili pršteky od seba, aby bol jeho život čo najkomfortnejší. S najväčšou pravdepodobnosťou jo čakajú aj ďalšie zákroky, vďaka ktorým to bude mať jednoduchšie.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia