Nemyslela som si, že vek môže byť v sexe problém: U nás však je

Nemyslela som si, že
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-10 10:30:00 |

Saša vždy tvrdila, že vek je len číslo a ak sa dvaja milujú, je úplne jedno koľko má kto rokov. Po svojej skúsenosti však názor prehodnotila.

„Mám o 15 rokov staršieho priateľa a, bohužiaľ, nemá taký veľký sexuálny apetít ako ja. Keďže ide o dlhodobý stav, pýtam sa sama seba, či má zmysel snažiť sa nájsť nejaký kompromis. Alebo skúsiť naňho zatlačiť či počkať, až bude mať tiež práve chuť?“ pýta sa 32-ročná Saša.

Odpovedá psychologička Katarína Szabados:

„No tlačiť určite dobré nie je, to nie je nikdy dobrý spôsob, ako mať spokojný sexuálny život. Ale môžete sa pýtať a trebárs skúmať, či má nejaké predstavy, čo by sa mu páčilo? Alebo či mu vo vašom milovaní niečo prekáža? A nenechajte sa odradiť, keď hneď na prvú otázku nevysype dlhú odpoveď. Najskôr povie ´nič, všetko je v pohode´. Ale ja by som sa pýtala ďalej. Povedala by som, ako to prežívam, čo sa vo mne deje, že ma to trápi, že to potrebujem inak. A že som ochotná hľadať, čo treba zmeniť, aby sa mu to viac páčilo. Napríklad sa k niečomu doberiete.“

„No, ja sa ho snažím pýtať už viac ako rok. Žiadne špeciálne túžby nemá a vraj sa mu náš sex páči – len jednoducho nemá tak často chuť. Nepríde mi to ako dostatočný dôvod na rozchod, podvádzať ho nechcem, ale je to ťažké, keď viem, že na začiatku vzťahu sa bol schopný milovať aj štyrikrát denne. Má zmysel už nič neiniciovať a počkať až s ponukou na sex príde napríklad sám? Má vôbec zmysel ešte s tým niečo robiť, alebo si jednoducho len zvyknúť a rezignovať?“ pýta sa nešťastná Saša.

"Či má zmysel s tým niečo robiť, alebo si jednoducho len zvyknúť a rezignovať? Na to vám nikto radu dať nemôže. To je práve na vás, aby ste si zvážili, čo sa vám oplatí. Niekedy potrebujeme hľadať ďalej a skúšať, niekedy dôjdeme k záveru, že už nám to nestojí za to. Otázkou je, či je variant, že to vzdáte a vzťah bude naďalej spokojne fungovať. Ja by som o tom pochybovala. Mimochodom, vie manžel aké je to pre vás ťažké? Že je to pre vás naozaj problém? Niekedy to, že druhému odkryjem, že niečo je pre mňa fakt veľký problém, na jeho strane vyvolá väčšiu ochotu riešenie hľadať. To, že mnoho rokov na niečo frflem, ešte neznamená, že druhý chápe, že to je pre mňa fakt problém,“ dodáva psychologička.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia