Prekvapila aj lekárov: Porodila dvojičky, ktoré sú nevlastnými sestrami

Prekvapila aj lekárov: Porodila
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/sandypants55
2022-08-01 15:30:00 |

Američanka Sandra Stodola (34) privítala svoje vytúžené dvojičky tento rok vo februári po štyroch rokoch neúspešných pokusov o umelé oplodnenie.

Prvorodička z Rochesteru v štáte New York otvorene prehovorila o jedinečnej genetickej výbave svojich dcérok, ktoré majú dve mamy a jedného otca, jej manžela Jacka. Päťmesačné Eleanor Ann a Evelyn Louise, sa narodili po tom, čo pár minul 26 000 dolárov na umelé oplodnenie. Absolvovali päť kôl, z toho tri mali plne hradené zo zdravotného poistenia a na posledné dve museli siahnuť do vlastného vrecka.

"Štyri kolá sme skúšali s mojimi vajíčkami, ale povedali mi, že majú zlú kvalitu,“ priznala Sandra. „Zakaždým som chcela prestať, psychicky to bolo také ťažké. Bola to pre mňa veľká strata. Pomenovala som všetkých predchádzajúcich sedem embryí a smútila som za tým, čo mohlo byť. Prešla som všetkými štádiami smútku, hnevala sa a pýtal som sa prečo práve ja? Nechcela som znovu prechádzať bolesťou z neúspešného kola, ale nikdy nemať dieťa bolo pre mňa horšie a čoskoro som to chcela skúsiť znova," opísala svoje psychické stavy.

Na štvrté kolo minuli okolo 20 000 dolárov s použitím Sandriných vajíčok, ale opäť to nedopadlo dobre. Po štyroch neúspechoch sa pár rozhodol pre poslednú možnosť skúsiť prenos zmrazeného embrya za dodatočnú cenu 6 000 dolárov, pričom použili posledné zmrazené Sandrine vajíčko. Na zvýšenie šancí použili aj darcovské vajíčka. „Bol to naozaj posledný pokus. Rozhodli sme sa použiť moje vajíčko aj mrazené darcovské vajíčko. Nechcela som sa úplne vzdať, ale nikdy som si po toľkých neúspešných kolách a rokoch prirodzeného snaženia nemyslela, že moje vlastné vajíčko bude niekedy fungovať. Ale aj tak sme stále dúfali, že aspoň jedno jediné sa uchytí“ povedala.

O deväť dní počuli manželia tú najkrajšiu správu. Sandra je tehotná! No čoskoro prišiel ešte väčší šok. „V 6. týždni sme zistili, že čakám dvojičky, a keďže sme vedeli, že sme použili jedno z mojich vajíčok a jedno darcovské vajíčko, bolo jasné, že naše deti budú jedinečné. Sú to dvojčatá a zároveň nevlastné sestry s rôznymi biologickými matkami a rovnakým otcom," ozrejmila šťastná Sandra. Ako dodala, ohromení boli aj lekári a sestričky.

Dievčatká sa narodili v 36. týždni núdzovým cisárskym rezom. Eleanor prišla na svet o dve minúty skôr ako Evelyn. Hoci Sandra mala tehotenstvo ako z učebnice, veľmi sa bála, že o deti príde. „Bola som presvedčená, že je tu problém, aj keď som ich na ultrazvuku videla každý týždeň rásť, bola som ako skamenená od strachu, že ich nikdy nebudem držať v náručí. Bola som príliš vystrašená, aby som bola šťastná. To, že som konečne otehotnela, ešte neznamenalo, že budem mať dieťa. Nemohla som uveriť, že sa nám to konečne podarilo."

Sandra aj Jack vedia, ktorá dcéra je biologicky jej a nemienia to v budúcnosti pred dievčatami tajiť. „Už len z pohľadu na ňu viem, ktorá dcéra zdieľa moje gény. Mám veľmi silné gény a je to fyzicky zrejmé, ale nedávame to najavo ľuďom mimo našej rodiny,“ povedala Sandra. „S dievčatami však budeme otvorení. Keď budú mať určitý vek, povieme im o tom, ako sa stali našimi dcérami a keď dovŕšia 18 rokov, môžu vyhľadať darkyňu, ak budú chcieť,“ dodala.

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia