Princ William vypenil, zaútočil na „nechutného“ fotografa

Princ William vypenil, zaútočil
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-06-28 18:30:00 |

Aj napriek tomu, že sa pred verejnosťou neskrývajú, paparazzi im nedajú pokoj. Keď jeden „prepadol“ princa s deťmi počas bicyklovania, William sa neudržal.

K incidentu prišlo ešte vlani v januári v tichej uličke neďaleko vidieckeho sídla rodiny Anmer Hall v Norfolku, no video sa objavilo na YouTube až tento víkend. V Anmer Halle trávia princ William, jeho manželka Kate a deti George (8), Charlotte (7) a Louis (3) najviac času, lebo toto miesto je ich útočiskom. Dokonca, keď sa narodila malá princezná, v roku 2015 si vydupali nad haciendou bezletovú zónu, aby ich nemohol nikto snímať zo vzduchu.

Onedlho však toto miesto opustia a presťahujú sa bližšie ku kráľovnej Alžbete II. do Windsoru, kde budú obývať Adelaide Cottage. Dôvodom je to, že stará panovníčka má v úctyhodnom veku 96 rokov problémy s mobilitou a po minuloročnom úmrtí manžela, princa Philipa, ktorý opustil tento svet takmer storočný, potrebuje mať nablízku niekoho z rodiny. Práve vnuk William, jeho manželka a deti sú tými, kto jej má na staré kolená robiť spoločnosť. Raz totiž William zasadne na jej miesto a už teraz mladý pár prebral množstvo oficiálnych úloh, ktoré boli donedávna na Alžbetiných pleciach.

I keď William s Kate sú na rozdiel od predchádzajúcich generácií členov kráľovského dvora celkom pokrokoví a ústretoví a dokonca sa snažia vychovávať deti čo najbežnejšie, predsa len sú na určité maniere zvyknutí. Nečudo, že záujem médií, keď chcú mať pokoj, im prekáža. Inak distingvovaného Williama vytočili zábery zo súkromného bicyklovania rodiny tak, že fotografa, ktorý ich fotil a filmoval, označil za „nehorázneho“ a „nechutného“.

„Ďakujeme, že ste nám pokazili deň,“ odkázal mu. Uniknuté video zachytilo princa, ako nahnevaný kričí na fotografa a obviňuje ho z „prenasledovania“ jeho detí. Cez víkend bolo zdieľané viac ako 20 000 krát, ale už je z YouTube, kde sa objavilo, odstránené.

Fotograf tvrdil, že na kráľovskú rodinu narazil náhodou, no William je presvedčený, že na nich dlhšie číhal. Kensingtonský palác pre TheTelegraph reagoval na video, ktoré bolo zverejnené viac ako rok po jeho natočení, že fotograf narušil súkromie rodiny.

Na začiatku záznamu fotograf hovorí: „Keď som si uvedomil, koho vidím, zastavil som,“ na čo princ William odpovedá: „Nie, hľadal si nás." Fotograf pokračuje: „Prisahám, že som nebol blízko vášho domu." Vojvoda neskôr zúri: „Ako sa opovažuješ správať sa takto k mojim deťom? Potuluješ sa a hľadáš nás a naše deti. V sobotu som si len chcel pokojne zabicyklovať s deťmi. Si odporný. Si odporný. Naozaj si. Ako sa opovažuješ sa takto správať." I keď fotograf sa mu stále snaží vysvetliť, že naozaj išlo o náhodu, William mu neverí. „Vieš presne, čo robíš,“ kričí naňho.

Potom ho vidno, ako pri jazde na bicykli drží mobil pri uchu a hovorí: „Áno, potrebujem ťa tu, pohádal som sa s fotografom. Natáča ma. Teraz som hneď vedľa neho. Vďaka za zničenie nášho dňa." Pravdepodobne volal ochrankárovi.

Nie je to prvýkrát, čo majú vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge nepríjemný zážitok s médiami. V roku 2017 bolo francúzskemu magazínu Closer parížskym súdom nariadené zaplatiť 100 000 eur za zábery Kate opaľujúcej sa „hore bez“ na terase, ktoré robili dlhými objektívmi. Ani jeden z páru sa na žiadnom súdnom pojednávaní osobne nezúčastnil, ale William predložil viaceré vyhlásenia útočiace na paparazzov. V jednom z nich uviedol, že dopad fotografií bol "o to bolestivejší" vzhľadom na obťažovanie spojené so smrťou jeho matky, princeznej Diany. Po súdnom spore boli všetky fotky Kate hore bez stiahnuté a dnes už pohľad na jej telo patrí len a len Williamovi.

O tom, či aj tento raz budú fotografa žalovať, britské médiá neinformovali.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia