Vo vnútri Frogmore Cottage, britskej rezidencie Harryho a Meghan

Vo vnútri Frogmore Cottage,
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Profimedia.sk
2022-06-09 15:00:00 |

Priatelia britského princa Harryho zdieľali po oslavách narodenín ich dcérky Lilibet na svojich sociálnych sieťach niekoľko vzácnych záberov z útrob útočiska jeho rodiny.

Harry s manželkou Meghan Markle si neužili rezidenciu Frogmore Cottage neďaleko Windsorského hradu, ktorú im kráľovná Alžbeta II. po sobáši dala, príliš dlho. Americká herečka, s ktorou sa dal Harry dokopy po dohodnutom rande cez spoločnú kamarátku, si na zošnurovaný život na kráľovskom dvore nevedela zvyknúť. Nepadla si do oka ani so švagrinou, manželkou Harryho brata, princa Williama, a tak sa po nie práve najmilšom rozchode s kráľovskou rodinou rozhodli vybudovať nový život v USA.

Krátko pred tým však do Frogmore Cottage natlačili v prepočte takmer 3 milióny eur, aby to tam vyzeralo podľa ich predstáv. Odchod z Británie bol celkom dramatický a nikto netušil, či zostanú za veľkou mlákou navždy alebo sa po krátkom čase vrátia so sklopenými ušami. Zatiaľ to vyzerá tak, že návrat nastálo neplánujú, no minulý týždeň, keď kráľovná Alžbeta II. oslavovala platinové jubileum vládnutia, prileteli na pá dní súkromným lietadlom aj s obidvomi deťmi, synom Archiem (3) a dcérkou Lilibet (1). Počas päťdňového pobytu v Británii prirodzene bývali vo Frogmore Cottage, ktorý po svojom odchode prenajali Harryho sesternici, princeznej Eugenii s manželom Jackom Brooksbankom, ku ktorým medzitým pribudol synček August.

O tom, že Harry sa nemieni britského sídla nadobro vzdať, svedčí aj to, že si predĺžil nájomnú zmluvu, ktorá platila pôvodne do marca tohto roka. To mu umožňuje byť aj naďalej tzv. štátnym úradom, i keď už má trvalý pobyt v Kalifornii. Štátnym úradom sú prví štyria dospelí následníci britského trónu a panovník na nich môže delegovať svoju právomoc, keď je v zahraničí alebo je chorý.

Interiér rezidencie Frogmore Cottage nebol po rekonštrukcii nikde prezentovaný, no predpokladá sa, že má päť spální, kuchyňu, obývačku a detskú izbu, ktorá bola navrhnutá špeciálne pre Archieho, ktorý sa narodil ešte v Británii. Vzácny pohľad do útrob sídla Fogmore Cottage sa naskytol tento víkend, keď zhodou okolností počas kráľovninho jubilea oslavovala Archieho mladšia sestrička Lilibet v sobotu prvé narodeniny. 

Rezidencia Frogmore Cottage bola prerobená na jeden dom v roku 2019, predtým ju tvorilo päť samostatných nehnuteľností zamestnancov pracujúcich na Windsor Estate. Je vzdialená len pár minút jazdy od súkromných apartmánov kráľovnej na hrade Windsor.

Pár fotografií z interiéru, ktoré sa dostali na verejnosť, ukazuje, že sa nijako výrazne nelíši od interiéru sídla Harryho a Meghan v Kalifornii. Meghan, ktorá sa venuje joge a je vegánka, uprednostňuje prírodné materiály a zemité farby.

Nová snímka z párty vo Frogmore Cottage ukazuje zarámované umelecké dielo – potenciálne od Matisseho, a kvetovaný koberec. Na fotke je Meghan s Lilibet spolu s manželkou rodinného priateľa, fotografa Vogue Misana Harrimana, Camillou Holmstroemovou a ich dvoma dcérami. Harriman je autorom narodeninového portrétu Lilibet a tiež fotky, ktorou Meghan oznámila, že nosí pod srdcom druhé dieťa.

Moderný neutrálny interiér

Predtým ukázala niečo málo z interiéru princezná Eugenie. Obývačka je ladená do neutrálnych tónov, s bielou pohovkou, bielymi dverami a sivobielymi stenami. Možno ju zahliadnuť na sladkej snímke Eugeninho manžela Jacka so synčekom Augustom, keď bol ešte úplne maličký.

Na inej fotke je Eugenie zobrazená ako sedí na krémovej pohovke s červenými a zelenými vankúšmi pred modrou maľovanou policou na knihy.

Meghan a Harry s najväčšou pravdepodobnosťou použili na maľovanie interiéru vegánsku farbu od Auro, ktorej päťlitrová plechovka vyjde v prepočte na vyše 86 eur. V kuchyni dali položiť plávajúcu podlahu s tým, že drevo položili na pôvodnú podlahu. O kuchyni sa hovorí, že je vybavená najmodernejšími špičkovými spotrebičmi a jej cena sa odhaduje na vyše 116 000 eur. 

Americké bývanie Harryho a Meghan nie je o nič menej luxusné, dokonca je ešte väčšie. Veľký dom má 9 spální a až 16 kúpeľní. Súčasťou komplexu je bazén, fitnescentrum, knižnica, kinosála aj obrovská vínna pivnica. Vonku sa nachádza tenisový kurt a v garáži môže parkovať až päť áut. Vzhľadom k tomu, že Meghan má veľmi blízko k prírode, na pozemku chovajú aj rôzne zvieratá.

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia