Môj osudový muž: Po jeho odchode nie som schopná žiť

Môj osudový muž: Po
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-06-07 19:00:00 |

Keď mi pred takmer tromi rokmi zomrel manžel, zrútil sa mi celý svet. Naše manželstvo bolo veľmi šťastné. Pri svojom manželovi som sa cítila slobodná, sebavedomá, príťažlivá, potrebná.

Asi pred rokom som pochopila, ako ma samota bolí. Skúšam si nájsť partnera, aj som sa s nejakými mužmi stretla, ale nikto sa ani zďaleka nepribližuje môjmu Jožkovi. Neviem, či takého vôbec ešte v živote nájdem...

Asi pri piatom rande som si uvedomila, že ani tak nehľadám nový vzťah, skôr hľadám kópiu svojho manžela, s ktorým budem pokračovať vo vzťahu tam, kde som s Jožkom skončila. A zároveň som si uvedomila, aké je to absurdné a nereálne.

Veď každý sme jedinečný a aj medzi jednovaječnými dvojčatami sú isté rozdiely... Chcem ale nájsť niekoho, s kým by som bola taká šťastná, ako s mojím Jožkom.

Prečo som s ním ale bola taká šťastná? Myslím si, že najmä preto, že môj manžel napĺňal moje potreby, to, čo od dobrého partnerského vzťahu, v ktorom môžem kvitnúť, očakávam. Napadlo mi, že práve toto by mohlo byť vodítkom pre hľadanie si nového partnera. Nie môj manžel ako osoba!

Vždy som Jožka považovala za svojho osudového muža. Nechcela som počuť kamarátku Lucku, ktorá hovorievala, že akokoľvek sa nám to nezdá, neexistujú osudoví muži, existujú len osudové potreby. Preto by som sa možno na potenciálneho partnera mala pozerať očami svojich potrieb...

„Z vlastnej skúsenosti viem, že najväčším zabijakom nových vzťahov je porovnávanie so vzťahmi minulými, najmä, ak sme sa v tých predchádzajúcich cítili dobre. Lenže – to je akoby sme si mysleli, že sa tie staré vzťahy, i keď v inej podobe, môžu vrátiť. Žiaľ, nemôžu...

Je možné aj to, že ste sa dodnes s manželovou smrťou celkom nevyrovnali, že ste ešte celkom túto kapitolu svojho života  neukončili. Ak tak nespravíte, verte, nového partnera sa vám sotva podarí nájsť. A – nazabudnite – nestačí pochopiť rozumom, hlavou, že sa váš vzťah, vaše manželstvo definitívne skončili. Musíte to pochopiť najmä svojím srdcom.

Verím, že keď v mužoch prestanete hľadať svojho Jožka, tak nájdete možno Mira, s ktorým vám bude ďalšie roky dobre. Možno inak ako s Jožkom, ale dobre. Šťastie a spokojnosť totiž majú množstvo podôb,“ dodáva odborná koučka Soňa Faková.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia