Zistila som, že manžel má milenku: Bojím sa tú tému otvoriť

Zistila som, že manžel
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-06-03 16:00:00 |

Nedávno som prišla na to, že môj manžel už rok udržiava milenecký vzťah. Najskôr ma to šokovalo, no potom som si uvedomila, že možno je lepšie neriešiť to.

"Mojím prvým impulzom bolo, že ho vyhodím z domu, potom som si však uvedomila, že máme spolu dve deti, že sme spolu už aj niečo nadobudli a že sa mi o to s nikým nechce deliť a aj to, že nechcem s deťmi zostať sama. A tak neviem, či to mám manželovi vôbec povedať, alebo počkať, až ho milenka prestane baviť."

O svoj názor sa s nami podelila odborná koučka Soňa Faková.

„Ako správne tušíte, máte dve možnosti. Tváriť sa, že o ničom neviete, alebo sa s manželom porozprávať. V prvom prípade síce navonok nebudete musieť nič riešiť, ale stále sa tým, že váš manžel má milenku, budete zaoberať, budete hľadať príčiny, pravdepodobne sa budete aj obviňovať. Budete si klásť otázky, na ktoré si sama v žiadnom prípade nemôžete odpovedať. To, prečo má váš manžel milenku, vie totiž len on sám. Je pravda, že je možnosť, že sa jeho milenecký vzťah skončí a vy si vydýchnete  a môžete sa tváriť, že je všetko v poriadku. Ale v poriadku to nikdy nebude. Váš vzťah bude iný, vy budete iná. Trochu zatrpknutá, trochu ponížená, ostražitá, či sa to nezopakuje a manžel si prípadne nenájde ďalšiu. Tým, že konflikt neotvoríte, problém rozhodne nevyriešite, len ho zametiete pod koberec a skôr, či neskôr vás dobehne.

Ak chcete s manželom zostať aj ďalšie roky, ak chcete mať naozaj dobré manželstvo, asi vám nezostáva nič iné, len manželovi povedať, že o jeho milenke viete a porozprávať sa s ním. Ak však naozaj chcete vedieť, prečo má milenku, nezačnite s výčitkami a obviňovaním, lebo tak sa nič nedozviete. Manžel sa totiž začne brániť a vyrazí do útoku, aby vám pípadne vysvetlil, že všetkému ste na vine vy...

Nebojte sa mu povedať, že vám stále na ňom záleží (ak je to teda pravda), že nechcete oňho prísť. Verte, že takéto priznanie má stokrát väčší účinok ako obviňovanie a nadávky. Ak sa dozviete príčinu, potom je čas začať tú príčinu odstraňovať. A spoločne hľadať, čo potrebuje každý z vás, aby sa v manželstve cítil dobre a sokojne.  

Musíte však rátať aj s tým, že vám manžel povie, že sa chce k milenke odsťahovať. V tom prípade musíte rešpektovať jeho rozhodnutie, nech už vás to bude akokoľvek bolieť. Uvedomte si totiž, že je lepšie byť sama, než s manželom, ktorý o vás nestojí, ktorý si vlastne buduje domov niekde inde.“      

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia