Na milenky ženatých mužov som pozerala zvrchu: Dnes som jednou z nich

Na milenky ženatých mužov
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-21 18:30:00 |

Vždy som sa na milenky ženatých mužov pozerala tak trochu zvrchu. Že im stačí byť „tou druhou“. A potom som sa do ženatého muža zamilovala aj ja.

Nechápala som, že žene stačí byť „tou druhou“. A potom som sa do ženatého muža zamilovala aj ja. Bola som s ním tri roky. V kútiku srdca som dúfala, že sa rozvedie, hoci ja som ho nikdy do rozvodu nenútila. Keďže on o rozvode nehovoril, tak som sa s ním pred pár mesiacmi rozišla. Prisahala som si, že sa budem od zadaných mužov držať čo najďalej, ale zase som sa zamilovala práve do takého. Je zjavné, že ani ja mu nie som ľahostajná, ale už sa nechcem pustiť do neperspektívneho vzťahu. Stále ma to však k nemu ťahá," hovorí Adela.

„Po tridsiatke sa už ťažko hľadajú nezadaní muži. Preto je veľmi pravdepodobné, že sa zamilujeme práve do niekoho, kto nie je momentálne  voľný. Lenže, ak aj je ženatý (alebo má priateľku), neznamená to ešte, že mu jeho súčasný vzťah vyhovuje. Mnoho mužov zotrváva v manželstve buď zo zvyku, alebo z pohodlnosti. Alebo aj preto, že nikoho lepšieho, ako svoju partnerku zatiaľ nestretli,“ hovorí odborná koučka Soňa Faková.

„Skúste teda ´vysondovať´, aké jeho manželstvo je, či je v ňom šťastný, alebo v ňom iba živorí. Môžete sa o tom s ním porozprávať priamo, alebo sa aj popýtať jeho priateľov, ak nejakých poznáte. Ak zistíte, že jeho mnaželstvo nje je také pevné, ako ste si možno mysleli, tak je rad na vás. Aby ste ho vytiahli zo stereotypov, možno aj z letargie, aby ste mu ukázali, že život prináša mnoho vzrušujúceho a zaujímavého... Hlavne mu ale musíte dať najavo, že oňho naozaj stojíte, že stojíte o to budovať s ním vzťah. Ak sa totiž nebude cítiť pri vás bezpečne, tak od svojej manželky neodíde. Ja som pochovala jeden svoj vzťah preto, že som nedala najavo, aký dôležitý pre mňa je. Tvárila som sa, že mi na tom mužovi a na vzťahu s ním vlastne ani tak veľmi nezáleží, snažila som sa byť „nad vecou“, do ničoho ho „nenútiť“, nehovoriť, čo sa mi nepáči, nehovoriť o tom, čo naozaj chcem. A tak aj ten vzťah dopadol...

Je však možné aj to, že muž, do ktorého ste sa zamilovali, hľadá len flirt a rozptýlenie. Potom musíte hľadať ďalej.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia