Keď sa spoja tieto znamenia, napätie sa dá krájať

Keď sa spoja tieto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-06-06 23:30:00 |

Určite to poznáte. Niekoho stretnete a hneď viete, že ste „spriaznené duše“. Alebo naopak, niekoho poznáte 5 minút a je vám jasné, že si nikdy nesadnete. Astrológia vie, prečo to tak je!

Verte tomu či nie, vašimi „osudovými dušami“ sú nielen tí ľudia, s ktorými sa dokonale dopĺňate a pomáhate si, ale aj tí, ktorí vám kladú do cesty prekážky, vytvárajú problémy alebo vám ubližujú. Aj pri nich získavate skúsenosti, ktoré vás sprevádzajú životom.  To však vôbec nemusí znamenať, že sú to zlí ľudia. Dalo by sa skôr povedať, že ste nekompatibilní. Ak sa takýto ľudia dajú dokopy, vznikne toxický vzťah, z ktorého vyžaruje to najhoršie. Je naozaj zvláštne, ako môže byť jeden človek pre iného nočnou morou a zároveň pre ďalšieho dokonalým partnerom. Astrológovia tvrdia, že to súvisí so znamením zverokruhu, v ktorom sme sa narodili.

V astrológii sú štyri prvky - oheň, zem, vzduch a voda. Znamenia zverokruhu patriace do týchto skupín majú tendenciu preberať vlastnosti živlu (oheň, zem, vzduch a voda), ktoré sú do značnej miery zodpovedné za temperament jednotlivca a jeho vzťah s ostatnými. Zákony chémie definujú pôsobenie ohňa, vody, zeme a vzduchu v reálnom svete a podobne sa správajú aj znamenia zverokruhu, preto niektoré vyvolávajú v iných to najhoršie. Živly sa astrologicky spájajú rovnakým spôsobom ako v prírode. 

Toto sú najhoršie kombinácie!

OHNIVÉ znamenia: Baran, Lev, Strelec a VODNÉ znamenia: Rak, Škorpión, Ryby

Ak sa stretnú ohnivé znamenia (Baran, Lev a Strelec) a vodné znamenia (Rak, Škorpión a Ryby), môže to v nich vzbudiť to najhoršie, čo zo seba dokážu vydať.  Je to preto, že vodné znamenia sú citlivé a emocionálne bytosti. Zatiaľ čo znamenia ohňa sú priamočiare a povedia, čo cítia. Voda jemne plynie vo svojom vlastnom čase a rytme, zatiaľ čo oheň sa zapaľuje a horí jasnou žiarou. Tak ako v prírode voda dokáže uhasiť oheň, je to aj v živote. Príliš veľa ohňa môže dehydratovať jemnú citlivosť vodných znamení a ohromujúce emócie môžu uhasiť nadšenie a vysať energiu znamení ohňa.

Každé ohnivé znamenie je nezávislé a na určitej úrovni potrebuje slobodu prejaviť sa, aby bolo šťastné. Vodné znamenia milujú hlboko a sú väčšinou intuitívne, dokážu čítať medzi riadkami. Majú tendenciu pripomínať si, čo ste im povedali v minulosti a vracať sa k starým krivdám.

Pri stretnutí ohnivých a vodných znamení sa stáva, že sa nezhodnú na triviálnych otázkach. Keď sú spolu, ani jeden z nich nezaujíma logickú pozíciu a neustále vo vnútri buduje škodlivé emócie, až kým v určitom bode nevybuchnú. Oheň a voda si navzájom odčerpávajú energiu a vyžarujú zo seba to najhoršie.

VZDUŠNÉ znamenia: Vodnár, Blíženci, Váhy a ZEMSKÉ znamenia: Býk, Panna, Kozorožec

Vzduch v prírode je neviditeľný a cirkuluje. Všetci ho potrebujeme na dýchanie, ale nerobme unáhlené závery. Štatisticky vzduch zabíja najviac ľudí, lebo ním sa šíri najviac choroboplodných zárodkov, vírusov a baktérií. Zem je stabilná a podporuje všetky živé organizmy. Tí, ktorí patria do skupiny vzdušných znamení, sú rýchli, zvedaví, očarujúci a niekedy až vyzývaví. Zemské znamenia sú na rozdiel od nich stabilné a ovládajú fyzický svet. Býk hľadá finančnú stabilitu, Panna sa snaží o metodické plánovanie a Kozorožci sú odhodlaní pracovníci.

Zemské a vzdušné znamenie, či už z osobného alebo profesionálneho hľadiska, sa veľmi nespájajú, pretože kým vzdušné majú všetko v hlave a príliš veľa premýšľajú, zemské si potrpia na praktickosť a nechce sa im strácať čas nekonečným premýšľaním o nesmrteľnosti chrústa. Vzdušné znamenia môže považovať praktické zemské znamenia za strnulé a naopak, pre zemské znamenia sú vzdušné v praxi nepoužiteľné. Ak sa predsa len dajú dokopy, vzťahy sú poznačené nekonečnou, nikam nevedúcou kritikou. Vôbec sa totiž k sebe nehodia na žiadnej úrovni. 

Aj toto môže byť jedným z dôvodov, prečo to medzi vami a partnerom vrie viac, než by ste čakali a dokonca sa nekompatibilita znamení prejavuje aj vo vzťahu medzi rodičmi a deťmi. Neznamená to, že situácia sa nedá riešiť, len je potrebná väčšia miera tolerancie a snaha pochopiť, prečo sa ten druhý v určitých situáciách správa inak, než by ste čakali. Určite však treba rátať s tým, že obrusovanie hrán je omnoho zložitejšie ako vo vzťahoch, v ktorých sú znamenia kompatibilné. 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia