Kráľovská veľkonočná omša: Pozrite sa na prehliadku elegancie a noblesy

Kráľovská veľkonočná omša: Pozrite
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2022-04-18 00:30:00 |

Najväčšiu pozornosť cestou na tradičnú omšu počas Veľkonočnej nedele už tradične vzbudila rodina princa Williama. Malá parádnica Charlotte bola kópiou mamy Kate.

Princ William a jeho manželka Kate boli tento rok tými, kto na omšu viedol celú rodinu. Kráľovná Alžbeta II., ktorá sa pre svoj vek potýka s viacerými zdravotnými problémami, ju bola nútená vynechať. Stalo sa tak po piatykrát v histórii jej 70-ročného kraľovania. Na omši na Zelený štvrtok ju zastupoval najstarší syn Charles s manželkou Camillou, no na nedeľnej omši sa nezúčastnili ani oni.

Dominovala modrá

Väčšina zúčastnených mala na sebe oblečenie ladené do modra. V tejto kráľovskej farbe žiarili aj Kate so šesťročnou dcérkou Charlotte, ktoré mali na sebe blankytne modré šaty. Aj princovia William a  osemročný George mali modré košele. Najmladšieho Louisa, ktorý o pár dní oslávi štvrté narodeniny, nechali doma.

Princezná Eugenia, ktorá je jednou z vnučiek kráľovnej Alžbety II., sa cestou na omšu pridala k bratrancovi Petrovi Philipsovi a jeho dvom dcéram, Isle a Savannah. Stavila na modré šaty s drobnými kvietkami.Manžel Eugenie, Jack Brooksbank, zostal pravdepodobne doma so synčekom, ktorý má iba jeden rok.

Na omši nechýbala ani ďalšia kráľovnina vnučka Zara Tindall, ktorá po boku manžela Mika predviedla bodkované námornícke šaty, samozrejme modrej farby.

Kým najstarší Alžbetin syn Charles na nedeľnej omši chýbal, najmladší syn Edward s manželkou Sophiou a ich dvomi deťmi, dcérou Louise a synom Jamesom, sa na nej zúčastnili. Na omšu kráčali hneď za Williamom a Kate.

Fanúšikovia kráľovskej rodiny, ktorí si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť vidieť ich naživo, sa mohli pokochať prehliadkou elegantných šiat, klobúkov  a čeleniek, ktoré k aristokracii v Spojenom kráľovstve patria.

Princ Harry s manželkou v Európe

I keď kráľovná Alžbeta II. v posledných mesiacoch výrazne obmedzila verejné účinkovanie a jedinou akciou, na ktorej sa prednedávnom zúčastnila, bola výročná omša na počesť jej zonsulého manžela, princa Philipa, zažila cez Veľkú noc milé prekvapenie. Počas svojej cesty do Holandska sa u nej zastavil "stratený" vnuk, princ Harry s manželkou Meghan Markle, ktorí žijú v USA. Pravnúčat Archieho a Lilibet sa nedočkala, lebo ich nechali doma, no vidieť sa zoči voči s Harrym bol pre starnúcu panovmíčk určite príjemný zážitok. 

Fotogaléria

profimedia. YouTube
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia