Syn princa Harryho navštevuje v Amerike netradičnú škôlku

Syn princa Harryho navštevuje
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/sussexroyal
2022-04-04 09:00:00 |

Harry, najznámejší rebel z britskej kráľovskej rodiny, mladí brat uhladeného budúceho kráľa Williama, žije s manželkou a dvomi deťmi úplne inak ako zvyšok jeho rodiny v Spojenom kráľovstve.

Všetko spískala americká herečka Meghan Markle, ktorá si dala s princom rande naslepo a on podľahol jej čaru. Krátko na to, ako sa prevalilo, že spolu randia, mali veľkú svadbu. Chvíľu žili na kráľovskom dvore, no voľnomyšlienkárskej herečke neboli staromódne pravidlá dvora po chuti. Nepáčilo sa jej ani to, že musela žiť v tieni obľúbenej manželky staršieho Harryho brata Williama, vojvodkyne Kate. Veľmi rýchlo pochopila, že tam nie je miesto pre obidve.

Vedela, že zaľúbený Harry urobí všetko, po čom ona zatúži a tak sa krátko po narodení staršieho syna Archieho zbalili a zakotvili v Kalifornii. V Amerike, ktorá je jej domovom, sa cíti omnoho lepšie. Tu prišla na svet aj ich dcéra Lilibet, ktorá onedlho oslávi prvé narodeniny. Kým ona si ešte užíva stopercentnú rodičovskú pozornosť, z jej staršieho brata Archieho, ktorý 6. mája oslávi tretie narodeniny, je už škôlkar.

Harry a Meghan si pre syna v porovnaní s mnohými celebritami žijúcimi v tej istej oblasti Kalifornie vybrali menej tradičnú škôlku. Učí sa v nej „emocionálnu gramotnosť“ a láskavosť. Ide o tzv. kalifornský typ výchovy štýlu New Age Californian. To znamená, že výchova je zameraná skôr na spomínanú emocionálnu gramotnosť, empatiu či starostlivosť o životné prostredie. Život v súlade s prírodou je Meghan veľmi blízky a aj v svojom prepychovom sídle chovajú rôzne domáce zvieratá, o ktoré sa sami starajú.

„Harry často privezie Archieho a vyzerá ako dobrý otec. Nikto tu nerobí z toho rozruch. Pre ostatné deti je Archie iba jedným z nich,“ povedal otec jedného z Archieho spolužiakov. Niekedy syna vozí do škôlky aj mama Meghan. „Deti netušia, že jeho rodičia sú z kráľovskej rodiny a pravdepodobne by ich to nezaujímalo, pokiaľ by Meghan nebola princezná z Disneylandu," dodal otec.

Archieho škôlka je veľmi odlišná od škôlky Mynors’ Nursery School, ktorú navštevoval Harry a jeho starší brat William. Princovia sa učili už v predškolskom veku čítať, písať aj počítať. I keď William žije omnoho tradičnejším kráľovským životom v Spojenom kráľovstve, ani jeho tri deti nenavštevovali a nenavštevujú prominentnú škôlku svojho otca, ale alternatívnu škôlku s prvkami montessori výchovy.

Výber Archieho škôlky odráža Harryho a Meghanin dôraz na duševné zdravie, životné prostredie a empatiu. Sú v nej malé triedy a jej súčasťou sú záhrady s ovocnými stromami, motýľmi, včelami a kolibríkmi. Žiaci pomáhajú pri pestovaní a zbere zeleniny. V škôlke sa vyučuje aj španielčina, hudba, tanec či divadlo.

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia