Môj syn chcel hrať futbal: Pohybovo ale na to rozhodne nemá

Môj syn chcel hrať
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-04-13 19:00:00 |

Adam má osem rokov a veľmi túži byť futbalistom. Lenže – azda všetkým okrem neho je jasné, že na to jednoducho nemá. Je pohybovo nešikovný, do lopty sa trafí tak na tretí raz.

Nemala som to srdce mu to takto povedať, zároveň som mu ale nechcela zakrývať pravdu. Keď som sa ho spýtala, prečo vlastne chce hrať futbal, vysvitlo, že ho síce samotná hra až tak neláka, že sa mu ani veľmi nechce behať po ihrisku, ale že jeho dvaja najlepší kamaráti – Mišo a Juro – sa prihlásili do futbalového krúžku. Tréningy majú dvakrát do týždňa a Adam sa potom nemá s kým hrať. Aby mohol tráviť čas so svojimi kamarátmi, tak sa mu ako najlepší nápad zdalo, aby som ho prihlásila do rovnakého futbalového krúžku.

Už-už som mala na jazyku, že keby sa Mišo s Jurom rozhodli, že utečú z domu alebo vyskočia z okna, či sa tiež pridá, ale vedela som, že by takáto argumentácia nikam neviedla, tak som radšej zostala ticho. Namiesto toho som rozmýšľala, čo s tým.

Máme rodinný dom a na záhrade aj futbalovú bránku. Tak som navrhla Adamovi, aby pozval Miša s Jurom k nám, aby sa spolu zahrali a zahrali si aj futbal. Dohodla som to aj s ostatnými rodičmi a rozhodla som sa, že skúsim Adamovi ukázať, že ten futbal preňho naozaj nie je dobrý nápad.

Adam najskôr kamarátom ukázal nové hry na počítači, no keďže vonku svietilo slniečko, Miša s Jurom to skôr lákalo von. Dohodli sa, že sa budú naháňať. Adam  proti nim nemal žiadnu šancu. Chalani ho chytili po pár krokoch a on mohol dušu vypľuť, aj tak žiadneho z nich nechytil. Jasné, že ho to o chvíľu prestalo baviť. Tak si zobrali loptu a kopali si. Vždy bol jeden brankár a ostatní dvaja sa mu snažili dať gól. Asi ani nemusím hovoriť, ako sa to skončilo...  

Mišo s Jurom odišli domov maximálne spokojní, Adam bol unavený a neuveriteľne frustrovaný. Bál sa, že po tomto popoludní sa s ním už nebudú chcieť kamarátiť. Opatrne som vyzvedala, prečo sa teda kamarátia a vysvitlo, že keď sú s Adamom, tak sa viac s nimi bavia aj ostatní spolužiaci a spolužiačky, lebo Adam vie lepšie nadväzovať vzťahy, je ochotný pomôcť s úlohami, že je s ním aj sranda. Že im je jednoducho s Adamom dobre. Bez ohľadu na futbal...

Porovnávanie v tomto prípade neuveriteľne pomohlo. Adam pripustil, že futbal naozaj nie je preňho, ale že má niečo iné, čo na ňom druhí oceňujú. S Mišom a Jurom sa kamarátia stále, ale má aj iných kamarátov, s ktorými, napríklad, hrá hry na Xboxe.     

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia