Sestra mi zničila manželstvo

Sestra mi zničila manželstvo
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-03-09 22:30:00 |

Jana mala sotva pätnásť, keď nám zomrela mama. Otec sa z toho úplne zrútil. Keďže som o osemnásť rokov staršia, rozhodla som sa, že Janu presťahujem k nám.

Vtedy som bola už vydatá a mala som osemročného syna. Manžel moje dôvody chápal a s presťahovaním súhlasil. Začiatky vôbec neboli jednoduché. Jana bola ukážková puberťáčka. Mala som s ňou viac práce a starostí, ako so svojím synom. Absolútne neznášala môjho manžela Petra, hádala sa s ním, robila mu napriek. Peter občas vybuchol, ale v zásade mal podľa mňa nervy zo železa. Ani mne sa nesťažoval.

Postupne sa situácia upokojila, aj vzťah medzi Janou a Petrom sa zlepšil. Keď som si trochu vydýchla, všimla som si, ako sme sa s Petrom za ten čas vzdialili. Bol stále menej a menej doma, tvrdil, že má veľa práce. Menej sa zaujímal aj o nášho syna, už spolu ani nechodili na ihrisko, ani na zmrzlinu. A vôbec som si nevedela spomenúť, kedy sme sa naposledy milovali…

Rozhodla som sa, že to nenechám len tak. O Petra som rozhodne nechcela prísť. Tak som sa mu začala viac venovať, viac som sa s ním rozprávala, zaujímala som sa, aký mal deň,  snažila som sa vymýšľať rodinné aktivity. Trochu sme si s Petrom začali byť bližší, ale stále som cítila nejaký odstup.

Už ani neviem ako, ale podarilo sa nám mať jeden večer len pre seba. Jana zostala spať u kamarátky a náš syn bol na víkend u Petrových rodičov. Otvorili sme si fľašu vína, pozreli si film, pri ktorom ma Peter držal okolo ramien a ja som si oprela hlavu o jeho plece. Zrazu som mala pocit, že sme sa vrátili do obdobia, kedy sme boli do seba najviac zamilovaní. Aj  sex bol v tú noc neuveriteľný.

Keď som zistila, že som tehotná, bola som šťastím úplne bez seba. Nevedela som sa dočkať, kedy to oznámim Petrovi. Verila som, že toto bude začiatok nášho nového manželstva.

Lenže Peter zostal ako obarený. Chcel mi totiž práve oznámiť, že ma opúšťa, lebo si medzitým, kým ja som bola zamestnaná len Janou, našiel inú. A že s ňou čaká dieťa. Vraj ten krásny večer bol preňho vlastne len úlet. S následkami nerátal…

Keď som Jane povedala, že som tehotná, len prevrátila oči. A keď sa dozvedela, že ma Peter chce opustiť, tak povedala, že podľa nej bol vždy hajzel. A tým sa to skončilo.

Jana sa nakoniec vrátila k otcovi. Mal už svoj vek a potreboval starostlivosť. A Jana mala  po maturite, tak  to nebol žiadny problém. Mňa už nepotrebovala.

Keď sa mi narodila Tánička, Peter sa rozhodol, že predsa len zostane s nami. Boli sme síce kompletná rodina, ale tá pachuť zrady bola stále vo vzduchu. Nie, neviním zo všetkého Petra. Dnes sa mu vlastne ani nečudujem. Jana bola pre mňa príliš dôležitá. Popri nej som akosi zabudla na to, že aj môj manžel potrebuje lásku, záujem, podporu. A keď to stratil doma, hľadal to inde. Aj to našiel. Ale vidím, že nie je šťastný.     

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia