Neuveriteľné video ukazuje dieťa počas cisárskeho rezu

Neuveriteľné video ukazuje dieťa
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-03-02 19:00:00 |

Toto ste ešte nevideli! Na fascinujúcom videu si môžete pozrieť detskú tvár, ktorá sa pohybuje vo vnútri plodového vaku počas cisárskeho rezu.

Na záberoch mimoriadne vzácneho pôrodu je vidieť, ako vyzerá hlava malého bábätka po pôrode v plodovom vaku. Ide o veľmi vzácny typ pôrodu. Obvykle sa totiž roztrhne najneskôr počas pôrodu, prípadne voda praskne skôr a budúca mama vie, že začína rodiť, píše TheSun.  

Plodový vak je tenkostenný obal, ktorý obklopuje dieťa počas tehotenstva. Tekutina vo vnútri pôsobí ako vankúšik a pomáha ho chrániť pred zranením, regulovať teplotu a uľahčuje výmenu živín, vody a iných životne dôležitých látok medzi mamou a plodom.

Generálna riaditeľka austrálskej rodičovskej organizácie Tiny Hearts Education Nikki Jurcutz zdieľala na Instagrame video, kde dokonca môžete vidieť, ako sa bábätko snaží robiť výrazy tváre.

Približne jednej z dvanástich tehotných mamičiek sa pretrhne vodu pred začiatkom pôrodu. Niekedy to môže byť veľký príval, neustály tok alebo pomalý únik,“ priblížila. Približne 70 percent žien začne rodiť do 24 hodín od prasknutia vody. V tomto prípade sa tak nestalo a drobček sa narodil v plodovom vaku. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia