Mama aj syn pri pôrode zomreli: Potom sa stalo niečo nenormálne

Mama aj syn pri
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook
2022-02-17 12:30:00 |

Tracy Hermanstorfer a jej manžel Mike boli nadšení. Tracy prijali do nemocnice Memorial Hospital v Colorado Springs na Štedrý deň a tešili sa na vianočné bábätko.

Tehotenstvo bolo bezproblémové a rodičia aj dvaja starší bratia sa veľmi tešili na bábätko. Keď Tracy dorazila s manželom po boku do nemocnice, pripojili ju na monitor, lebo srdcová frekvencia bábätka v brušku bola pomalá. Dostala epidurálku a neukázali sa žiadne väčšie problémy. Po niekoľkých hodinách kontrakcií bola však Tracy čoraz unavenejšia. "Odpočívaj, zavri oči," povedal jej Mike, píše Reader's Digest.

Písal sa rok 2009. Bolo okolo 12:30, Mike sedel pri manželkinej nemocničnej posteli, keď personál prišiel vymeniť monitory. „Uprostred výmeny zrazu prestala dýchať,“ spomína. Dotkol sa ruky svojej vtedy 34-ročnej manželky a bol šokovaný, že jej pokožka je studená na dotyk a popolavá. Jej srdce sa zastavilo. „Keď som jej ruku pustil, len vypadla. Už bola preč,“ opísal šialené momenty. Predtým, ako sa Tracy zastavilo srdce, bola úplne zdravá. Toto nikto nečakal. Pôrod ich dvoch starších detí bol úplne hladký a nič nenasvedčovalo tomu, že tento bude iný. Ale bol. A riadne!

„Riziko, že žena zomrie bez zjavnej príčiny tesne pred pôrodom, je veľmi zriedkavé. Počet možností, ktoré to môžu spôsobiť u inak zdravej ženy, je veľmi krátky,“ uviedol pre CNN doktor Michael Greene, riaditeľ pôrodníckej kliniky v Massachusetts General Hospital.

Doktorka Stephanie Martinová, ktorá bola blízko, utekala na pôrodnú sálu, kde stál Mike vedľa svojej manželky. „Moja prvá myšlienka bola, že nemôžem dovoliť, aby tento otec prišiel o manželku aj o dieťa, najmä na Štedrý večer,“ povedala. Personál hneď začal s resuscitáciou. Bez tepu a pulzu bola Tracy približne štyri minúty. Bohužiaľ, keď jej srdce nenaskakovalo, rozhodli sa lekári pristúpiť k cisárskemu rezu, aby zachránili aspoň dieťa. Po vybratí z brucha však nebolo počuť ani hláska. Skonštatovali, že rovnako ako mama, ani chlapček už nežije. 

„Pred očami sa mi odvíjal celý život. Podali mi ho úplne bez života,“ spomína Mike, ktorý mal pred sebou mŕtvu milovanú manželku a v náručí zvieral mŕtveho syna. Zrazu sa však situácia dramaticky zmenila. Chlapčiatko v otcovom náručí začalo pomaly dýchať a o chvíľu spustilo plač. Žilo! To ešte nebolo všetko. Keď lekári išli zakryť Tracyno mŕtve telo plachtou, zrazu začuli tlkot jej srdca. Bol slabučký, ale bol. O chvíľu otvorila oči a nechápala, čo sa stalo. Nič si nepamätala. Len som mala pocit, že spím," povedala agentúre AP.

To, čo sa udialo Tracy a jej synovi, si nedokáže nikto vysvetliť. Ani lekári. „Naozaj nejestvuje žiadne lekárske zdôvodnenie,“ povedala doktorka Martinová.

 

Po rokoch je päťčlenná rodina šťastná a prosperujúca. Najmladší syn Coltyn, ktorého príchod na svet bol viac ako dramatický, má dnes už 12 rokov. Rodičia si spomínajú, ako ho po nástupe do prvej triedy všetci volali zázračným dieťaťom. Samozrejme, ako každé správne vynaliezavé dieťa sa snaží tento status využiť, keď chce niečo dosiahnuť alebo sa vyhovoriť z vecí, do ktorých sa mu nechce. Tracy sa vtedy naňho pozrie a povie: „Ja som zázračná mama. Nefunguje to,“ povedala so smiechom pre KKTV.

 

Svoj príbeh Tracy a Mike zdieľajú preto, aby dodali silu tým, ktorí pochybujú. „Chceme, aby si ľudia uvedomili, že zázraky sa dejú. Nikdy sa nevzdávajte."


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia