Štrnásťnásobná mama prezrádza, ako zvláda stres: Toto vyskúšajte!

Štrnásťnásobná mama prezrádza, ako
Ilustračné foto
Zdroj: Insstagram
2021-12-20 08:00:00 |

Meno Nadya, resp. Natalie Suleman vám možno niečo hovorí. Slobodná mama porodila v roku 2009 po umelom oplodnení osmorčatá a jej príbeh sa stal senzáciou.

Natalie vždy snívala o veľkej rodine, lebo vyrastala ako jedináčik a trápilo ju to. Nevedela však, že jej silná túžba založiť si ju jej postaví do cesty tak veľa náročných prekážok. Dnes je mamou 14 detí a všetky prišli na svet prostredníctvom umelého oplodnenia. Je na ne sama, lebo jej manžel Marcos s tým zásadne nesúhlasil a v roku 2000 sa rozviedli. Každý sa rozhodol ísť vlastnou cestou. Ako Natalie hovorí, keď  keď sa obzrie dozadu, uvedomuje si, že bola „hlúpa, nezrelá a sebecká“, keď sa rozhodla mať tak veľa detí sama.  Priznala, že v tom čase vôbec nepremýšľala o možných účinkoch svojich rozhodnutí, no hneď prízvukuje, že nič neľutuje.  Deti sú pre ňu prioritou.

V roku 2001 Natalie porodila prvého syna Eliáša, o rok neskôr dcéru Amerah, po nej dvojičky a aby toho nebolo málo, pribudli ešte ďalšie dve deti. Šesť detí je aj na Ameriku viac ako dosť, no Natalie túžila po ďalších. Práve nasledujúci krok, ktorý urobila, spravil z neje celebritu. Rozhodla sa nechať si implantovať všetkých šesť nepoužitých vajíčok z predchádzajúcich oplodnení, aj keď to bolo rizikové a výsledkom bol pôrod osmorčiat.

 

Vychovávať štrnásť detí určite nie je ľahké, no zdá sa, že Natalie to robí celkom dobre a s veľkou rodinou to myslela naozaj úprimne. Nemá rada, keď ju ľudia volajú „oktomama“, čo je prezývka, ktorá jej po poslednom pôrode prischla. Vtedy sa stala terčom veľkej kritiky, ľudia ju obviňovali z vypočítavosti. Boli presvedčení, že tak veľa detí chcela mať len pre to, aby získala popularitu a zarábala na nej. „Nechcela som žiť. Cítila som sa menej ako človek a viac ako postava, za ktorú som sa vydávala, aby som prežila a zabezpečila svoju rodinu,“ spomína na nie práve najpríjemnejšie obdobie. Aj preto si zmenila meno a volá sa Natalie.

Dnes majú osmorčatá 12 rokov a Natlie si vedie pri ich výchove naozaj dobre. Okrem bežných radostí a starostí čelí aj autizmu jedného z detí. Jej potomkovia si uvedomujú, že neťijú úplne typický rodinný život, ale ona si dáva záležať na tom, aby ich učila, že byť iný je v poriadku a nie je na tom nič zlé.

 

 

Takto vie zatočiť so stresom

Dalo by sa čakať, že Natalie bude strhaná a unavená, no ona má prekvapujúco množstvo energie a vyzerá perfektne. Ako sa jej to darí? Napriek skutočne nabitému programu si takmer denne vyhradí jednu alebo dve hodiny iba pre seba a cvičí.

Niekedy v neďalekej posilňovni, inokedy doma. Hovorí, že cvičenie bolo odjakživa jej metódou boja proti stresu.  „Doslova zo mňa opadá, keď som na konci premočená. To, že som fyzicky zdatná, mi výrazne pomohlo vyrovnať sa s toľkými výzvami, s ktorými som počas života bojovala.“  Niekedy cvičenie nahradí alebo spojí s behaním. Nevie si ani predstaviť, ako by všetky povinnosti zvládala bez pravidelnej fyzickej aktivity. To je podľa nej najlepší liek na všetky stresy.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia