Upratovačka vysvetľuje, prečo by sme mali pravidelne VYSÁVAŤ matrace

Upratovačka vysvetľuje, prečo by
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-11-17 17:00:00 |

Posteľ – miesto, kde sa uvoľníme, relaxujeme po dlhom dni a tiež, ako sa ukázalo, spíme na odumretých kožných bunkách.

Napriek tomu, akí sme čistotní, vysávaniu matracov v posteli sa väčšina z nás nevenuje, aspoň nie pravidelne. Kacie Stephens z Austrálie sa rozhodla všetkým ukázať, čo sa v posteli každého z nás nachádza.

Štvornásobná mama si uvedomila, aké únavné je udržiavať príbytok čistý a hygienický, keď v roku 2016 začala prenajímať niekoľko bytov. „Veľmi rýchlo som zistila, že je ťažké nájsť niekoho, kto dokáže poupratovať na úrovni, ktorú som očakávala,“ hovorí Kacie.  „Viem, že upratovačky sú slabo finančne ohodnotené a v dôsledku toho nerobia všetko pre to, aby práca po nich zostávala naozaj dokonalá.," podotkla. Výsledkom tohto zistenia bolo to, že založila vlastnú upratovaciu spoločnosť Big Clean Co. Jeden z trikov, ktoré sa v svojej profesii naučila, zdieľala na svojom TikToku.

Ak chcete vidieť, koľko nečistôt, z ktorých väčšinu tvoria odumreté kožné bunky, leží v štrbinách vašej postele, Kacie navrhuje zobrať čiernu handričku a omotať ju okolo konca trubice na vysávači. „Funguje to ako filter na prach a odumreté kožné bunky," vysvetlila. Tvrdí, že ani kvalitný chránič matraca vás ich nezbaví.

Najlepšie čo môžete urobiť, je podľa Kacie vysávanie matracov pri každej výmene obliečok. Odporúča tiež použiť čistenie parou, minimálne jedenkrát do roka. Pripomína, že návlečky na vankúš a paplón, ako aj plachtu, by sme mali vymeniť aspoň raz za dva týždne a keď sa viac potíme, aj raz týždenne.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia