Telo po pôrode: Tieto ženy sa nehanbili ukázať nedokonalosť

Telo po pôrode: Tieto
Ilustračné foto
2021-09-06 12:30:00 |

Sociálne siete sú plné upravených tvárí, dokonalých tiel s plochými bruškami a vytrénovanými zadkami. S realitou obvykle toho nemajú veľa spoločného.

Poukázať na to, že aj zdanlivá "nedokonalosť" môže byť nádherná, sa odhodlala skupina čerstvých mamičiek, ktoré ukázali svoje telá celému svetu.

Povrchný svet modelingu je krutý. Krásu tlačia do popredia za každú cenu. Modelky neváhajú používať všemožné filtre, aby na fotografiách vyzerali čo najdokonalejšie. No nájdu sa už aj také krásky, ktoré tento "nešvár" bojkotujú. Neboja sa odfotiť ráno, bez make-upu, bez všelijakých filtrov. Realita je totiž úplne iná, ako nám módne časopisy a mnoé instagramové profily ponúkajú. 

A pretože mamy, ktoré sú čerstvo po pôrode, veľakrát riešia práve kilá navyše, ovisnuté brušká či nevzhľadné strie, rozhodla sa jedna známa britská značka produktov určených mamám a deťom pre netradičnú kampaň. Predviedla sériu fotografií skutočných žien z rôznych kútov Londýna, ktoré svoje popôrodné telá neskrývajú a vzďaľujú sa tak rodovým stereotypom.

Fotografkou je Sophie Mayanne, ktorá sa už v roku 2017 rozhodla, že nebude žiadne fotky ľudí digitálne vylepšovať. A tak jej snímky odvážnych, ale pyšných mamičiek visia už dlhý čas vo viac ako tridsiatich staniciach metra po celom Londýne na LCD obrazovkách i eskalátorových paneloch.

„Fotografie zobrazujú surový a neuveriteľne emocionálny zážitok z pôrodu. Cieľom je, aby sa mamičky všetkých tvarov a veľkostí dokázali s týmito fotografiami stotožniť a aby sa cítili istejšie s ich nedokonalosťami," povedala Sophie.

Napriek tomu, že Mayanne mala spočiatku obavy, či nájde dostatok žien, ktoré by presvedčili, aby sa vyzliekli pred fotoaparátom, nakoniec mala problém vybrať z nich iba desať. 

„Odmalička som bola fascinovaná tým, čím sa navzájom odlišujeme," povedala. „Vždy som sa zaujímala o ľudí, ktorí boli niečím zaujímaví. Rada odhaľujem príbehy, ktoré sa bežne nerozprávajú, a je krásne byť zapojená do projektov, v ktorých sa fotografie chystajú ísť do sveta a majú pozitívny vplyv na ženy  mamičky. Nie vždy sa to podarí, ale je pekné, ak áno.“

Fotogaléria

Facebook
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: creativereview.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia