Muž bojujúci proti rúškam zomrel na Covid: Zostali po ňom tri deti

Muž bojujúci proti rúškam
Ilustračné foto
Zdroj: GoFundMe
2021-08-31 14:30:00 |

Texasan, ktorý viedol protesty proti rúškam v mene „slobody“, zomrel paradoxne na Covid-19. Mal tri dcéry, štvrté bálo je na ceste.

Tridsaťročný Caleb Wallace, ktorý v texaskej komunite viedol hnutie proti noseniu rúšok a iným preventívnym opatreniam počas koronavírusovej pandémie, zomrel na Covid-19 mesiac po prijatí do nemocnice. Od 8. augusta bol v bezvedomí, píše The Guardian.

 Ako informovala Calebova manželka Jessica Wallaceová na stránke GoFundMe, Caleb zomrel v sobotu. „Svoju rodinu a svoje malé dievčatká miloval nadovšetko,“ uviedla. Po Calebovi zostali tri dcérky a ich štvrtého súrodenca nosí Jessica pod srdcom. Bohužiaľ, jeho narodenia sa otec nedožil. „Odišiel pokojne. Navždy bude žiť v našich srdciach a spomienkach,“ dodala.

Caleb chcel ukázať, že nosenie rúšok a dodržiavanie protipandemických opatrení nemá zmysel. Ešte vlani organizoval Rally slobody v San Angele, kde sa na protestoch zišli podobne zmýšľajúci Američania. V apríli tohto roka zase oslovoval miestne školy, aby anulovali všetky prijaté opatrenia. Zorganizoval aj skupinu San Angelo Freedom Defenders.

Ako Jessica povedala pre denník San Angelo Standard-Times, manžel začal mať príznaky Covidu 26. júla, ale odmietol sa podrobiť testom alebo ísť do nemocnice. Namiesto toho si vzal vysoké dávky vitamínu C, zinku, aspirínu a ivermektínu používaného veterinármi pre dobytok, pred ktorým odborníci varovali a upozorňovali, aby ho ľudia neužívali na liečbu Covidu. Jeho stav sa zhoršoval a 30. júla ho previezli na pohotovosť. Od 8. augusta bol v bezvedomí a na ventilátore. V soboru 28. augusta zomrel. Covid-19 mu veľmi zasiahol pľúca. 

„Môj muž nebol dokonalý, ale miloval svoju rodinu. Tým, ktorí mu želali smrť, by som rada povedala, že je mi veľmi ľúto, ak vás jeho názory zranili alebo pohoršili,“ napísala Jessica.

GoFundMe

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia