Tehotná žena, ktorá je týždne po Covide na kyslíku, varuje

Tehotná žena, ktorá je
Ilustračné foto
Zdroj: KXAN
2021-08-19 14:00:00 |

Očkovanie proti ochoreniu Covid-19 je kontroverznou témou nielen u nás, ale aj na celom svete. A keď ide o tehotné ženy, je to ešte vyhrotenejšie.

Texaská mama Carolina Martinezová (32), ktorá by mala o pár týždňov priviesť na svet bábätko, sa po prekonaní Covidu pohybuje len pomocou invalidného vozíka a stále potrebuje kyslíkový prístroj. Na nemocničnom lôžku strávila s veľmi ťažkým priebehom ochorenia dva a pol mesiaca a je rada, že vôbec žije. Po tejto skúsenosti ľutuje, že sa nedala zaočkovať, píše Daily Mail. Verí, ak by tak urobila, choroba by neudrela v takej sile a dnes nemusela byť odkázaná na dýchací prístroj.

Do nemocnice Ascension Seton Medical Center v Austine odviezli Carolinu koncom apríla a jediné, na čo si z tohto obdobia pamätá, je to, keď sa 2. júna zobudila na lôžku. I keď vie, že na očkovanie sú rôzne názory, ona osobne by už po tejto skúsenosti neváhala. „Ak môžem slúžiť ako príklad, ako veci nerobiť, pozrite sa na mňa,“ odkazuje tým, ktorí s očkovaním váhajú. Aj ona patrila k jeho odporcom a ako tehotná nechcela podstúpiť žiadne zbytočné riziká, aby sebe alebo bábätku neublížila, no teraz si myslí, že by to bolo lepšie riešenie. „Ľudia si musia skutočne urobiť vlastný prieskum a počúvať odborníkov, nie ľudí, ktorí na sociálnej sieti zverejňujú veci, ktoré nemusia byť pravdivé. Myslela som si, že ma Covid neovplyvní. Neprijala som teda opatrenia, ktoré som potrebovala, aby som zostala zdravá. A teraz som tu v takomto stave,“ povedala pre KXAN. 

I keď odborníci očkovanie tehotným ženám odporúčajú, zároveň pripomínajú, že vždy je potrebné prekonzultovať všetko s lekárom, aby sa minimalizovali riziká.

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: KXAN

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia