S manželom nemala sex 15 rokov, aj tak sa milujú

S manželom nemala sex
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-08-13 00:30:00 |

Dnes 45-ročná Nataša Owensová nesexovala 15 rokov a už ani nikdy nebude. Napriek tomu sú si s manželom blízki a nikdy jej to nevyčítal. Ten muž musí mať svätožiaru...

V tínedžerskom veku sa u Nataši objavili zvláštne problémy, mala návaly horúčavy, veľmi sa potila a trpela úzkosťami. Nikdy nezačala menštruovať. Roky mala strach z gynekologického vyšetrenia a tak len ticho trpela. NIkomu o tom nepovedala. Ale v 25 rokoch stretla svojho manžela, dekoratéra Damiena Owensa (49) a rozhodla sa postaviť svojmu strachu. Vyhľadala lekársku pomoc. Lekári odhalili, že Nataša prešla v 13 rokoch menopauzou a povedali jej, že nikdy nebude môcť mať deti. Damien napriek tomu stál pri nej a dokonca sa im splnil aj sen o rodine, keď si v roku 2006 adoptovali súrodencov Jamesa, ktorý má teraz 18 rokov a o dva roky mladšiu Amy.

Keď mala Nataša 30 rokov, diagnostikovali jej ťažký erozívny lichen planus - nevyliečiteľný stav, ktorý spôsobuje vznik bolestivých vredov v oblasti genitálií. Odvtedy už nikdy viac nemala sex. Po rokoch neúspešnej liečby jej v decembri 2017 urobili hysterektómiu v ženskej nemocnici v Liverpoole, pretože jej vagína bola plná zachytenej krvi. O dva roky neskôr lekári zistili, že v hornej časti vagíny je zachytená tekutina a Nataša musela podstúpiť operáciu, pri ktorej jej odstránili väčšinu vagíny, zostali jej iba 2 cm.

Nataša už nikdy nebude môcť mať sex, ale hovorí, že jej vzťah s manželom „nikdy nebol silnejší“. Kaderníčka z mestečka Wirral v Merseyside hovorí, že obaja s manželom sú s tým zmierení a sex nie je jediným spôsobom, ako si možno dokázať lásku. „Vie, že nesexujeme nie preto, lebo po ňom netúžim, ale preto, lebo nemôžem,“ hovorí.

Ešte pred diagnostikovaním jej ochorenia sa o sex snažili, no Nataša mala pri tom veľké bolesti, že to jednoducho nešlo. Okrem toho pri každom styku výrazne krvácala. Užívala množstvo liekov, dostávala krémy, no nič nepomáhalo. „Viem, že veľa párov by to rozdelilo. Bola som z toho zničená. Myslím, že ma to trápilo viac ako manžela. On ma uisťoval, že je tu pre mňa a miluje ma aj bez sexu.“

Po tom, ako jej odstránili väčšinu vagíny, z lekárskeho hľadiska nie je možné, aby mal sex. „Spodná časť mojej vagíny je jediná neporušená, ale je skorodovaná a zlepená. Teraz musím každých 12 mesiacov absolvovať operáciu, pri ktorej ju odlepujú. Ísť na toaletu je bolestivé a často krvácam,“ opisuje ťažkosti, ktorými prechádza. „Je to už súčasť môjho života. Keď sa na to pozerám spätne, nemôžem uveriť, že som prešla menopauzou taká mladá. Ale mám rodinu, ktorú som chcela a všetko, čím som prešla, len posilnilo vzťah medzi mnou a manželom."

„Milujem Natašu pre ňu, a nie to, čo mi môže dať. Pri sobáši sme zložili sľub, že budeme spolu v zdraví aj v chorobe,“ vyznal milujúci muž lásku svojej manželke.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia