Tajomstvo šťastnej rodiny spočíva v tejto jednoduchej fráze

Tajomstvo šťastnej rodiny spočíva
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2021-05-01 00:30:00 |

Prieskumy ukazujú, že láska, dôvera a komunikácia sú najdôležitejšou zložkou blaženého domáceho života.

Akokoľvek milujeme svoju rodinu, niekedy sa nám nedarí dosiahnuť perfektný a harmonický domáci život. Na ľudí, s ktorými sme si najbližší, neraz prenášame aj svoje zlé nálady, frustrácie a často ich berieme ako samozrejmosť. Práve to je ten dôvod, pre ktorý by sme sa mali cielene snažiť ukazovať aj lásku, dôveru a pripomínať im, že ich milujeme. Experti odhalili niektoré z tajomstiev vedúcich k šťastnému rodinnému životu.

Najdôležitejšou zložkou šťastnej rodiny je úprimná láska, tesne za ňou nasleduje spoločné trávenie času a dôvera v rámci rodiny. Veci tvrdia, že toto sú tri najdôležitejšie ingrediencie, na ktorých stojí aj padá rodinné šťastie.

 

A je tu jedna maličkosť, ktorá môže znamenať obrovský pokrok pri budovaní šťastnej rodiny,  ale musíme to robiť každučký jeden deň! Vyplýva to zo štúdie britských odborníkov. Tvrdia, že tou najdôležitejšou vecou je svojim najbližším každý deň aspoň raz povedať ĽÚBIM ŤA.  Členovia rodín, ktorí sa na prieskume zúčastnili a cielene každý deň ostatným povedali formulku ĽÚBIM ŤA, potvrdili, že v ich domovoch bolo zrazu viac smiechu ako hádok.

"Spôsob, akým žijeme v našich domovoch, sa vďaka niekoľkým jednoduchým zmenám môže posunúť výrazne vpred. Okrem toho, že ostatným hovoríme ĽÚBIM ŤA, je veľmi dôležité zahŕňať do všetkých rozhodnutí aj deti a rešpektovať navzájom svoje súkromie,“ konštatuje hovorkyňa tímu odborníkov z Anglian Home Improvements. „V spoločnosti Anglian veríme, že dom je svätyňou a je skvelé vidieť, že rodinné večere, spoločné varenie a zdieľanie domácich prác patria k tajomstvám šťastného rodinného života,“ doplnila. Nuž, možno stojí za to vyskúšať v praxi tieto jednoduché rady a možno budete sami prekvapení, čo dokážu so vzťahmi v rodine urobiť.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia