Adam schytal popôrodnú depresiu: Zachránilo ho randenie!

Adam schytal popôrodnú depresiu:
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-07-08 00:30:00 |

Päťdesiat plienok denne a minimálne 40 fliaš, tomu sa povie „fičák“. Už len pri tej predstave mnohých obleje studený pot. Pre Adama s manželkou bežná realita.

Adam a Danielle Busbyovci vždy snívali o veľkej rodine. Bohužiaľ, už s počatím prvého dieťatka mali problémy. Danielle preto musela podstúpiť umelé oplodnenie. To bolo úspešné a v roku 2011 sa im narodila dcérka Blayke.

Aj napriek tomu, že k ich prvému bábätku viedla dlhá a náročná cesta, svojho sna o veľkej rodine sa nevzdali. Podstúpili ďalšie kolá umelého oplodnenia a vyplatilo sa. Po niekoľkých mesiacoch mala Danielle pozitívny tehotenský test. Veľký šok ale nastal vo chvíli, keď im lekári na jednom z prvých ultrazvukov oznámili, že nečakajú jedno, ale rovno päť bábätiek!

 

Aj napriek tomu, že sa lekári snažili šťastných rodičov presvedčiť, aby premýšľali nad možnosťou redukcie počtu plodov, Adam a Danielle si stáli za tým, že to zvládnu. 8. apríla 2015 sa im narodili pätorčatá – dievčatá. Ava Lane, Olivia Márie, Hazel Grace, Parker Kate a Riley Paige v 28. týždni pomocou cisárskeho rezu. Samotní lekári boli prekvapení, v akej skvelej kondícii bábätká sú. Danielle zvlášť dbala na výživný jedálny lístok počas tehotenstva. Každodenne sa snažila zjesť minimálne 4 500 kalórií. Okrem klasických problémov spojených s pôrodmi „viacerčiat“ sa u nej neobjavili žiadne viditeľné zdravotné problémy.

Pre Adama a Danielle sa začala po narodení dievčatiek poriadna horská dráha. Prebdené noci, vyčerpanie a nekonečný plač boli ich každodennou realitou. Obaja si siahli na dno svojich síl a u Adama si tento fakt vybral svoju daň. Začal trpieť popôrodnými depresiami. Áno, čítate správne! Hoci je tento problém vnímaný skôr ako čisto ženský, nebál a nebojí sa o tom rozprávať nahlas. Pripomína, že aj keď to nie je časté, i novopečení otcovia sa s tým môžu potýkať rovnako ako novopečené mamy. Adama z depresií vytiahla láska k manželke a to, že svoj vzťah postavili na najvyššiu priečku.  

 

 

V súčasnosti sa už dievčatá pripravujú na nástup do školy a robia rodičom veľkú radosť. Aj keď sú Adam s Danielle manželmi už 15 rokov, popôrodné obdobie im ukázalo, že na všetkom treba pracovať, aj na manželstve.

 

 

„Náš dom je niekedy plný stresu,“ hovorí Adam. „Stále sa niečo deje. A veľmi skoro sme sa presvedčili o tom, že sa v ňom veľmi ľahko stratíme. Uvedomili sme si, že si musíme aj my čas naplánovať a uchmatnúť si ho pre seba. A úprimne, aj keď sme neskutočne šťastní, že máme šesť dievčat, každý týždeň si dávame rande a sústredíme sa iba na nás,“ hovoria manželia.


Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia