Zakázané destinácie sveta, ktoré s deťmi nikdy nenavštívite

Zakázané destinácie sveta, ktoré
Ilustračné foto
Zdroj: YouTube/60 Minutes Australia
2021-03-18 11:30:00 |

Na svete existujú miesta, ktoré jednoducho nie sú prístupné. A nesúvisí to s aktuálnymi obmedzeniami pre Covid-19. Nenavštívite ich ani po uvoľnení opatrení.

Čo takto deťom aspoň virtuálne predstaviť aj miesta, kam by ste aj tak nikdy nepozreli? Prečo? Po prvé preto, že je to zakázané a po druhé pre nebezpečenstvá a hrozbu smrti. Tieto miesta sú jednoducho pred verejnosťou utajované, píše farandwide.com.

Jaskyne Lascaux, Francúzsko

Pri objavovaní histórie ľudskej rasy existuje jedno pozoruhodné miesto, ktoré poskytuje obrovské dedičstvo. Jaskyne Lascaux na juhozápade Francúzska ukrývajú v sebe ohromujúce paleolitické obrazy, ktorých vek sa odhaduje na 20 000 rokov. Obrazy, ktoré zdobia steny jaskyne, sú strašidelne živé a zobrazujú jelene, dobytok, bizóny, mačky či ďalšie zvieratá. Ale najneuveriteľnejšie zo všetkých obrazov je Sála býkov, ktorá je známa svojimi štyrmi nástennými maľbami, z ktorých jedna je dlhá 17 stôp.

Jaskyne boli zakázané pre verejnosť od 60. rokov, pretože boli napadnuté hubami a čiernymi plesňami, ktoré škodia ľudskému zdraviu. Navyše ľudská prítomnosť sa považuje za deštruktívnu pre umelecké diela.

Jedovatý Hadí ostrov, Brazília

Asi 93 míľ od pobrežia Sao Paulo v Brazílii sa nachádza Ilha da Queimada Granda, tiež známy ako Snake Island teda Hadí ostrov. Čomu vďačí za tento titul? Vedci odhadujú, že na jeden meter štvorcový je tu jeden až päť hadov. Hady sú známe svojim jedom, ktorý doslova rozkladá mäso v okolí jeho uhryznutia. Ide o zlatú zmiju. Cestovať na ostrov ukrývajúci tisíce hadov, ktorých jed vás dokáže usmrtiť do hodiny, asi nie je snom nikoho. 

Prísne tajná Zóna 51, americká Nevada

Ide o jednu z najzáhadnejších oblastí uprostred púšte v Amerike. Tento odľahlý kúsok zeme na juhu Nevady má ukrývať vojenské letisko pravdepodobne využívané na tajný vývoj a testovanie prototypov vojenských lietadiel. O aký typ základne ide vláda USA nekonkretizuje. Area 51 drží svoj účel v tajnosti už nejaký čas, aj keď mnohí veria, že je uchovaná na skúmanie a testovanie mimozemšťanov. Jedna vec je však istá.  Pokus o vstup do zakázaného priestoru by bol veľmi nezodpovedný, pretože pozemky sú chránené mínami a inými obrannými prostriedkami.

Severný Sentinel s kanibalmi, India

Na ostrove North Sentinel v Andamanskom reťazci v Bengálskom zálive žijú domorodci, ktorí sú proti vplyvom moderného sveta. Obyvatelia Sentinely, ktorí žijú na ostrove, odmietajú komunikáciu s ľuďmi zvonka a sú ochotní násilím chrániť svoj ostrov. Po vlne cunami v roku 2004, keď indická pobrežná stráž preletela nad ostrovom, sa údajne z lesov vynorili muži, aby strieľali šípy do vrtuľníka, ktorý ani nepristál.

Obyvatelia tu žijú asi 60 000 rokov a vďaka ochrane indickej vlády, ktorá zakazuje návštevníkov každého druhu, úspešne odoláva antropológom, úradom a turistom.

Strašidelný ostrov Poveglia, Taliansko

Nachádza sa na severe Talianska pri Benátkach. Ostrov je pred verejnsoťou uzavretý a všetci miestni sa mu oblúkom vyhýbajú. Je známy tým, že počas moru v 14.storočí tu odkladali a pochovávali mŕtvych a potom sa stal domovom psychiatrickej liečebne. Jeden z lekárov tu vraj vykonával experimenty na mentálne postihnutých pacientoch. Ostrov má povesť jedného z najstrašidelnejších. Miestni veria tomu, že pôda je plná kostier a ľudských pozostatkov. 

Dnes je ostrov opustený, s výnimkou duchov zmučených duší, ktoré tam kedysi žili. Turisti a miestni obyvatelia majú zakázané ho navštíviť, pokiaľ nechcú podstúpiť zdĺhavý proces vybavovania. Ale keďže sa to považuje za najstrašidelnejšie miesto v Taliansku, je to pravdepodobne najlepšie.

Severný ostrov Brosther, New York

Tento ostrov je jedným z najpopulárnejších. Predstavte si  opustený ostrov, na ktorom je viac ako 12 chátrajúcich budov. Momentálne slúži ako vtáčia rezervácia. V roku 1907 tu vybudovali nemocnicu Riverside, kde končili v karanténe ľudia s vysoko infekčnými chorobami ako žltá horúčka, tuberkulóza či kiahne.

Vatikánske tajné archívy, Vatikán

Spisy, štátne dokumenty, knihy, listy, účty a podobné záležitosti, koré majú niečo spoločné s katolíckou cirkvou a datované sú do 8. storočia. Toto nájdete jedine vo vatikánskych archívoch. Ide o trezor, ktorý sa verejnosti sprístupňuje len veľmi pomaly a je zahalený rúškom tajomstiev.

Veľká časť archívu zaberajúeho 85 kilometrov je umiestnená v podzemí. Vstup tu majú povolený iba výskumníci, aj to za veľmi prísnych podmienok. Bežný smrteľník sa sem jednoducho nedostane. Nachádza sa tu napríklad List kráľovnej Škótska Mary prosiacej pápeža Sixta V. o pomoc pred popravou či dokument o exkomunikácii Martina Luthera. Vraj sa tu nájdu aj dokumenty o démonoch, evanjeliá vytrhnuté z Biblie či informácie o existencii cirkevnej mafie alebo dokumenty o vzťahu Vatikánu s Hitlerom.

Moskovské metro-2

To, či druhé metro v Moskve naozaj existuje, je opradené tajomstvom. Má sa nachádzať ešte hlbšie než moskovské metro, no vraj ho zrkadlí. Moskva-2 mala vybudovať ruská KGB s krycím názvom D6 počas studenej vojny. Malo slúžiť na vojenské účeyl a evakuáciu v prípade nukleárnej katastrofy.

Má vraj štyri linky a je dlhšia a hlbšia ako verejná sieť metra. Hovorí sa, že spája dôležité miesta v Moskve a mimo nej.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia