Úprimný synov list Ježiškovi vohnal otcovi slzy do očí

Úprimný synov list Ježiškovi
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimags.com
2020-12-09 11:30:00 |

Muž pracujúci ako kuriér otvoril list, ktorý jeho syn adresoval Ježiškovi. Čakal, že uvidí zoznam hračiek, po ktorých túži. Namiesto toho v ňom bolo srdcervúce želanie.

Ako anonymný otec napísal, po prečítaní synovho listu s vianočnými želaniami sa rozplakal. Čo ho tak dojalo? Predpokladal, že v liste bude napísaných niekoľko hračiek, ktoré by chcelo chlapča nájsť pod stromčekom, namiesto toho však obsahoval emotívnu správu.

„Som vodič v UPS a keď som otvoril list nášho syna Ježiškovi, rozplakal som sa,“ napísal muž k listu písanému rukou, ktorý zdieľal na Reddite. „Milý Ježiško, chcel by som tráviť viac času so svojím oteckom, takže by som bol skutočne rád a ocenil by som, keby si mu pomohol odísť skôr z práce, pretože je zamestnancom UPS a ľudia si objednávajú veľa darčekov. Bol by som veľmi rád, keby si mu nejako pomohol. S pozdravom, Jonah,“ znelo jediné želanie, ktoré list obsahoval.

Mladík si získal srdcia mnohých ľudí. Otcovi radia, aby mu vysvetlil, že aj on by rád trávil s rodinou viac času, no musí pracovať, aby ich uživil. „Viem si predstaviť, aké to je. Kedysi som sám bol závozníkom v UPS. Chlapci, tvrdo pracujete dlhé hodiny. Držte sa,“ ocenil jeho prácu jeden komentujúci. „Zrazu sa cítim strašne vinný za to, že objednávam darčeky,“ napísal iný. „Ste vlastne niečo ako Ježiško pre dospelých,“ snaží sa mu dvihnúť náladu ďalší. V každom prípade, v tomto predvianočnom čase mu všetci držia päste a veria, že sa mu podarí stráviť s milovaným synom, ktorému evidentne jeho prítomnosť veľmi chýba, krásny čas.

Aj tento príbeh nám pripomína, že Vianoce by mali byť najmä časom lásky a dobrých skutkov, nie nervozity, s ktorou sa už tradične v tomto období stretávame. Kuriéri by mohli rozprávať dlhé príbehy o tom, čo všetko ich počas odovzdávania nekonečného množstva balíkov najmä teraz, pred Vianocami, čaká. Milé slovo či troch trpezlivosti nikomu neublíži. Súčasná situácia poznačená opatreniami pre koronavírusovú pandémiu je ešte väčšou skúškou našich nervov, no mali by sme myslieť aj na ostatných a správať sa ohľaduplne. Nielen k najbližším, ale aj k predavačom, kuriérom a ďalším ľuďom, s ktorými prídeme do kontaktu. Úsmev a milé slovo dokážu zázraky. 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia