Porodila synčeka a o šesť dni zomrela na Covid-19

Porodila synčeka a o
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2020-05-04 00:30:00 |

Manžel prišiel o svoju milovanú manželku a dieťatko, ktoré porodila, bude vyrastať bez mamy. Prečo? Jej život má na svedomí koronavírus.

 Fozia Hanif (29) bola mladá mamička - čakateľka. S manželom žili v Birminghame a na dieťatko sa obaja veľmi tešili. „Bola skvelým človekom, pracovala pre probačné služby v Birminghamskom súde a nikto nikdy nemal lepšiu sestru ako my,“ hovorí jeden z jej štyroch súrodencov. Fozia počas tehotenstva pravidelne navštevovala v nemocnici svojho gynekológa a absolvovala všetky tehotenské vyšetrenia. Na jednej z pravidelných prehliadok sa gynekológovi akosi nezdala v poriadku a tak jej zmeral teplotu. Mala horúčku. Ihneď ju poslal na vyšetrenie na Covid-19 a výsledky? Pozitívne!

„Po tom, ako manželke oznámili, že je pozitívna na Covid-19, nechali si ju tam dva dni. Na ďalší deň jej povedali, že jej ochorenie má mierny priebeh a môže ísť domov. Po štyroch dňoch doma mala problémy s dýchaním a zavolali sme sanitku," opísal pre ITV News jej manžel Wajid Ali.

Ako ďalej informovala Foziina sestra Sophia, "keď prišla sanitka, skontrolovali ju a všetko bolo v poriadku, pokiaľ šlo o jej krvný tlak a hladinu cukru. No vzali ju do nemocnice a na druhý deň porodila.“

Malý Ayaan Hanif Ali sa narodil 2 apríla cisárskym rezom. Fozia bola po pôrode prevezená na izbu. Jej zdravotný stav sa však zhoršil, preložili ju na JIS a napojili na pľúcny ventilátor.

„Nemala vôbec čas spoznať svojho synčeka! Keď bola pri vedomí, pýtala sa naňho, pýtala sa na rodinu a potom zrazu... Bol to pre nás všetkých šok,“ povedala s plačom jej sestra. 

Po tom, ako sa Foziin zhoršil, už nebolo cesty späť. Svojho vytúženého synčeka videla pár minút pred tým, ako upadla do kómy. Pľúcny ventilátor vypli 8. apríla. Jej manžel v ochrannom obleku bol pri tom, no nebol tam sám. V náručí držal šesťdňového synčeka Ayaana...

„Videla som neskutočné množstvo smutných príbehov za posledných pár mesiacov, no tento príbeh ma dostal na kolená,“ povedala sestrička z nemocnice.

Rodina sa snaží žiť ďalej aj bez milovanej manželky, mamy a sestry Fozie. "Máme sa navzájom, držíme sa navzájom, podporujeme sa navzájom ... bola slnkom našej rodiny.  Prosíme Vás všetkých, na celom svete, dodržujte karanténu a dodržujte pravidlá. Tieto všetky opatrenia nie sú vytvorené len tak, že sa niekto nudil. Koronavírus si neberie dovolenku, nemá víkendy a pri krásnom počasí si nepovie „tak dnes je krásne, nebudem zabíjať". Je to tichý zabijak,“ varuje rodina.

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: birminghammail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia