Tieto dvojičky sa zadusili v posteli: Otec opísal, ako sa to stalo

Tieto dvojičky sa zadusili
Ilustračné foto
Zdroj: foto: GoFundMe
2019-12-11 00:30:22 |

O tom, že spať s bábätkami v posteli nie je bezpečné, sa píše pravidelne. Napriek tomu tragédie, ktoré to má na svedomí, sa dejú stále.

Šesťtýždňové dvojčatá Indiana a Violet spali v manželskej posteli s mamou. Nebolo to po prvýkrát, no práve minulá streda sa stala pre rodinu zo Sunnybank Hills v austrálskom Queenslande tou najhoršou nočnou morou. Nešťastný otec našiel silu a porozprával, s akou tragédiou sa rodina pasuje. Svoje maličké dievčatká našiel asi o šiestej ráno, keď vošiel do spálne. Inokedy spával s nimi v manželskej posteli aj on, ale tentoraz zostala s nimi iba mama. Nevyspala sa poriadne šesť týždňov od príchodu dvojčiat na svet a poprosila ho, aby išiel spať do hosťovskej izby, nech sa môže pohodlnejšie natiahnuť. Keď sa muž ráno zobudil, aby odviedol päťročnú dcérku do škôlky, nazrel do spálne. 
 
„Violet už bola preč,“ povedal zlomeným hlasom. „Bola to moja malá slečna... Indiana bola ešte teplá a manželka, ktorú som zobudil, v momente volala záchranku. V nemocnici nám bohužiaľ povedali, že stratila príliš veľa kyslíka. Bolo nám jasné, že odíde aj ona,“ opísal muž najstrašnejšie chvíle života. Obidve dievčatká sa zamotali do prikrývky a zadusili sa.
Ako povedal, obidvaja s manželkou si dobre uvedomovali riziká spojené so spoločným spaním, no snažili sa, aby posteľ bola bezpečná, neboli na nej vankúše ani žiadne mäkké prikrývky. „Robili sme to najlepšie čo sme vedeli pri dvoch bábätkách a dvoch starších deťoch,“ dodal. 
 
Susedom v tichej uličke bolo hneď jasné, že sa udialo niečo tragického, lebo z domova mladej rodiny sa o šiestej ráno rozliehalo šialené „vytie a krik“. To bola prvá reakcia nešťastného otca a mamy, ktorí si uvedomili, čo sa práve stalo. 
 
Pár okrem päťročnej dcérky vychováva aj dvojročného autistického chlapca. „Nachádzame sa na tom najtmavšom bode. Ale musíme žiť ďalej pre naše ďalšie deti. Syn chodí po dome a hľadá bábätká. Tak veľmi ich miloval," povedal otec. Staršia dcérka vie, že jej sestričky zomreli, no jej to ako keby ešte nedochádzalo. „Povedali sme jej pravdu. Nehovorili sme, že zaspali ... povedali sme jej, že zomreli," vysvetlil.
 
I keď je to pre rodičov veľmi ťažké, s tragédiou sa musia vyrovnať a fungovať ďalej. Zatiaľ im pomáhajú známi a rodina. Svojím príbehom však chcú varovať ďalších rodičov, aby si uvedomili, čo sa môže pri spoločnom spaní s novorodencami stať. Odborníci neustále upozorňujú, že malé bábätká by mali byť v svojej postieľke. Asi každý rodič by sa najradšej k tomu svojmu pritúlil, no v prvých mesiacoch je najdôležitejšia opatrnosť.
 
Prečítajte si tiež:
 
 
 
 
 
 

Fotogaléria


Foto: GoFundMe
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: news.com.au

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia