George má dnes päť: Čo všetko mu priniesol posledný rok?

George má dnes päť:
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Instagram/Kensingtonský palác
2018-07-22 08:30:02 |

Veru, čas riadne letí. Najstarší potomok princa Williama a vojvodkyne Kate oslavuje už piate narodeniny. A je z neho riadny chlap.

Kým prvé tri roky Georgovho života sa odohrávali viac-menej v súkromí za múrni vidieckeho sídla urodzenej rodinky Anmer Hall v Norfolku, po presťahovaní sa späť do centra diania, do Londýna, začal byť viac na očiach. Na rozdiel od mladšej sestričky Charlotte, ktorá oslávila tretie narodeniny v máji, no od narodenia bola na veľkomesto zvyknutá, George si popularitu a záujem až tak neužíva. Pri verejných vystúpeniach sa plachý princ neraz schoval otcovi za nohavice alebo sklápal oči. Viac ako predvádzanie mu sedí pokoj, miluje  autíčka, vláčiky, motorky a lietadlá. Elektorniku mu rodičia nedovoľujú. Voľný čas trávi aj s  bolonským psíkom, ktorého dostal pred dvomi rokmi.

Čo sa zmenilo v princovom živote za posledných 365 dní?

Keďže od vlaňajšieho septembra naplno zarezáva v súkromnej prípravnej škole, k hrám mu pribudli aj povinnosti a rovnako ako iní školáci si musel zvyknúť na prísnejší pravidelný režim, než aký mal v škôlke.

(prvý školský deň)

V apríli pribudol do rodiny nový braček a tak sa o lásku a pozornosť musí deliť už nielen s Charlotte, ale aj s najmladším bračekom Louisom. Ten si momentálne vyžaduje najviac starostlivosti a súrodenci si naňho len zvykajú. Až najmladší princ podrastie, pravdepodobne budú z nich výborní parťáci.

(s otcom a sestričkou Charlotte idú pozrieť novonarodeného bračeka)

Máj bol pre Georga tiež veľmi významný. Po prvýkrát sa na verejnosti ukázal v dlhých noohaviciach. A to je teda už čo povedať. Také niečo sa v britských vysokých kruhoch len tak nevidí. Nový vietor v podobe mladomanželky princa Harryho, americkej herečky Meghan Markle, priniesol niečo nevídané. Georgovi, rovnako ako ostatným pážatám na svadbe Harryho a Meghan obliekli dlhé nohavice, aj keď by sa tak podľa zaužívanej tradície malo stať až po dovŕšení ôsmich rokov.

V júni opäť strhla urodzená rodina na seba pozornosť. Vojvodkyňa Kate sa len dva mesiace po pôrode Louisa vybrala so staršími deťmi na dostihy a zaslúžila si obdiv za temperament a noblesu, s akou si popoludnie s deťmi užívala. I keď médiá pri tom nechýbali, aj malý George bol uvoľnený a bláznil sa s s ostatnými, Po hanblivosti ani stopy a s Charlotte sa naháňali a predvádzali.

V júli sme obvykle videli Georga na jednej narodeninovej fotke, ktorú Kensingtonský palác pri tejto príležitosti zvykne zverejniť. Tento rok je tio však iné. Keďže začiatkom mesiaca krstila rodina Louisa, svet obleteli snímky z tejto udalosti. Pred pár dňami zverejnili aj oficiálne fotky, ktorých autorom je britský fotograf Matt Holyoak. Na nich sa následník britského trónu opäť škerí od ucha k uchu.

Kate s Williamom sa snažia uchrániť svoje deti najdlhšie ako sa dá a preto ani George ešte netuší, že je štvrtým v následníctve na britský trón. Chcú mu to povedať a vysvetliť, až bude schopný to prijať. Samozrejme, napriek najlepšiemu úsiliu nedokážu vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge dopriať svojim potomkom úplne normálne detstvo. Majú len päť, tri a pár mesiacov a už sú najfotografovanejšími deťmi planéty. Prečo sa rozhodli chrániť Georga pred informáciami o tom, čo ho v živote čaká? Catherine Mayerová, ktorá napísala knihu Charles: Srdce kráľa, vysvetlila, ako ťažko William bojoval s váhou svojej budúcnosti, keď vyrastal. Práve preto nechce to isté urobiť svojmu synovi. 

Túto fotku zverejnil Kensingtonský palác na Instagrame pri príležitosti piatych narodenín Georga. Vznikla v deň krstu jeho najmladšieho bračeka Louisa. Pripájame sa ku gratulantom a prajeme mu čo najnormálnejšie detstvo a pekný život. Peniaze a postavenie totiž nemusia znamenať šťastie.

 

Prečítajte si tiež:

Narodeninové želanie Davida Beckhama roztápa srdce

Deti v tomto veku si najťažšie zvykajú na nového súrodenca

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia