Týchto 10 situácií poznajú všetci rodiča malých detí

Týchto 10 situácií poznajú
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-04-04 00:30:06 |

Ak máte aj vy doma drobca od 2 do 6 rokov, pravdepodobne vám všetkých týchto desať bodov bude veľmi blízkych. Ak je to tak, aspoň viete, že vaše dieťa je úplne OK.

Ste aj vy rodičmi, ktorí majú doma jedno, dve, tri či dokonca viac malých detí? Tak potom určite minimálne polovicu z týchto situácií dôverne poznáte. A pravdepodobne aj všetky. I keď každá ratolesť je iná, niečo majú predsa len spoločné. 

1. Niečo alebo niekto je vždy mokrý. Na otázku, prečo je to tak, odpoveď neexistuje.

2. Váš zmysel pre módu je diametrálne iný ako zmysel pre módu vašej ratolesti.

Ak si nemyslíte, že pančušky s leopardím vzorom vyzerajú fantasticky so štvorčekovým vzorom na sukni a kvetinkami na blúzke, pripravte sa na vojnu.

A keď hľadáte slávnostnú košeľu na synovu besiedku do škôlky, určite je uviaznutá niekde úplne vzadu v zásuvke. Vedzte, že ju nájdete vtedy, keď z nej už bude dávno vyrastený.

No a samozrejme, keď dieťa vyrastie z obľúbeného kúska oblečenia, ani za svet neprizná, že už je malý a príliš opotrebovaný. Nezmysel, bude sa dať nosiť ešte aj ďalší rok.


Riešenie krízových situácií: Prvé verzus posledné dieťa


3Spievankovo či Fíha Tralala nenávidíteVaše dieťa ich miluje. Vstávate s nimi, zaspávate s nimi. Ak to tak u vás nie je, veľa rodičov vám závidí...

4. Keď doma nedá zemiakovú kašu do úst ani za svet a v škôlke mu neskutočne chutí, neberiete to už osobne. To, čo doma nemá dobrú vôňu alebo konzistenciu, zrazu v škôlke vonia aj vyzerá inak. Vážne, je to tak! Zmierte sa s tým, že nikdy, ale naozaj nikdy ju nedokážete urobiť takú chutnú ako pani kuchárky v škôlke.

5. Dieťa, ktoré sa po celý deň správalo v škôlke ako anjelik a vychovávateľka ho nevie vynachváliť, sa dokáže po návrate domov v sekunde zmeniť na malé monštrum. Áno, áno, samozrejme vás teší, že v škôlke je ratolesť dobrúčká a chápete, že pri vás nechá priechod svojim emóciám, preto sa správa inak a bla bla bla, no aj tak musíte zapojiť všetky sily, aby ste ho nenaložili do auta a nezaviezli naspäť do škôlky...

6. Neslušných detských slovíčok akými sú zadok, hovienko či cikanička nie je nikdy dosť. Vždy sú ideálnym podkladom na vtipy, najmä vtedy, keď niekto práve obeduje alebo večeria. A patria k veľmi obľúbeným témam, o ktorých sa predškoláci so záujmom bavia.


Tridsať vecí, ktoré sa naučíme ako rodičia


7. Ak jete niečo, s čím sa nechcete deliť, stačí povedať, že je to „príliš pikantné“ alebo „mentolové“. Tieto príchute deti obľubujú najmenej.

8. Ak má dieťa nejaké nálepky, zásadne ich musí použiť všetky naraz, najlepšie je lepiť ich aj na to isté miesto. Ak nenájde papier, nálepky sa výborne hodia aj na hociktorú skriňu, stenu, posteľ či napríklad aj na psa.

9. Predškoláci naozaj veria, že všetko je možné. Zoberiete ich do cirkusu a oni sa vás s vážnou tvárou opýtajú, či by ste mohli zavesiť aj doma taký horiaci kruh, cez ktorý preskakoval lev. Porozprávate im o tom, ako ste pred rokmi cestovali lietadlom niekam ďaleko a oni sa spýtajú, či by ste mohli ísť poobede spolu niekam lietadlom. Bez problémov a bez toho, že by chceli klamať deklarujú, že majú doma 14 slonov, lietajúcu mačku, každý deň im kupujete zmrzlinu a nové lego či bábiky. Doprajte im tento nádherný svet, ani sa nenazdáte a vyrastú z neho...

A nakoniec,

10. Predškoláci vám nikdy nedovolia nudiť sa.
 Keď si myslíte, že už naozaj nemajú čo horšie vymyslieť, príde to... Jedna náročná fáza skončí, no ďalšia príde. Deti rastú a menia sa tak rýchlo, že niekedy jednoducho nestíhate. Sú plné huncútstiev, neporiadku, šialených nápadov, otázok, ale najmä obrovskej lásky...

Prečítajte si tiež:

Záleží vám na tom, aby boli vaše deti šťastné? Robte toto

Vlastnosti detí podľa znamenia: Aké sú?

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia