Krutý otec odložil bábätko v mrazoch na ulici

Krutý otec odložil bábätko
Ilustračné foto
Zdroj: reprofoto: YouTube.com
2018-02-22 12:01:26 |

Polícia pátra po mužovi, ktorý opustil na ulici bezbranné dieťa. Našťastie tak urobil blízko nemocnice a chlapca našiel zdravotník.

Príbeh, ktorého koniec ešte nikto nepozná, sa odohral v Číne. Podľa Sina.com neznámy muž odložil dieťa na ulici v meste Ťia-mu-s’i 14. februára približne dve hodiny po polnoci a zatiaľ sa ani napriek intenzívnemu pátraniu nepodarilo nájsť ho. 

Novorodenec mal šťastie, že ho rýchlo našli. Teploty na severovýchode Číny neďaleko Ruska, kde mesto leží, klesajú v týchto dňoch aj na – 20 stupňov Celzia. Chlapčeka vyšetrili lekári a skonštatovali, že je úplne zdravý, momentálne sa oňho starajú v sirotinci.

To, či bábätko odložil otec alebo príbuzný, nie je zatiaľ jasné. Dôvodov mohlo byť viacero. Video, podľa ktorého by bolo možné muža identifikovať, sa šíri po krajine, no doteraz sa neozval nikto, kto by ho poznal. Je veľmi pravdepodobné, že to tak aj zostane.

Opustenie detí nie je v Číne nezvyčajné, najmä medzi dospievajúcimi rodičmi. Vlani v apríli bola prichytená 15-ročná matka v Šen-čene, keď vyhadzovala svoju novonarodenú dcéru spolu s odpadkami do kontajnera.  V novembri 19-ročná študentka v meste Si-an tajne porodila dievčatko v jej izbe a potom ho vyhodila von zo štvrtého poschodia.


Prečítajte si: Strážnik zachránil 5-dňové bábätko vyhodené v lese


Sexuálna výchova je v Číne na veľmi nízkej úrovni, preto mladé dievčatá často otehotnejú bez toho, aby si to uvedomili. Podpora pre deti nie je v tejto krajine žiadna, najmä pre mladých ľudí je potom vlastné potomstvo veľkou záťažou. Navyše, deti narodené mimo manželstva, nemôžu byť oficiálne zaregistrované na polícii z dôvodu veľmi prísnych podmienok registrácie čínskych domácností. To znamená, že deti nebudú mať šancu získať riadne vzdelanie alebo sociálne zabezpečenie. Napokon, zdravotná starostlivosť v krajine pokrýva iba základné potreby. V prípade, že sa narodí choré dieťa, rodina sa ho v nejednom prípade zbaví, aby sa vyhla plateniu drahých lekárskych poplatkov. 

Prečítajte si tiež:

To je ale maco: Takto vyzerá najťažšie bábo na svete

14 znakov, že ste pripraveená stať sa matkou

 

Fotogaléria


Foto: reprofoto YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia