Prvá fotka chlapca, ktorého zvrhlí rodičia pripravili o nohy

Prvá fotka chlapca, ktorého
Ilustračné foto
Zdroj: polícia Kent
2018-02-20 13:30:25 |

Osud Tonymu Smithovi z anglického Kentu nedoprial pekné útle detstvo. Stal sa obeťou krutosti svojich rodičov, ktorí si za svoje ohavnosti odpykávajú desaťročný trest.

Mal len 41 dní, keď mu bolo zistených osem zlomenín na nohách, ktoré mu pre následnú sepsu museli byť amputované. Stalo sa to v roku 2014 a tými, kto mu to spôsobil, boli jeho rodičia Tony Smith (47) a Jody Simpson (24).

Až minulý piatok boli za vážne fyzické týranie dieťaťa a za krutosť odsúdení na 10 rokov a na svetlo sveta sa dostávajú  fakty, prečo sa tak stalo a v akých podmienkach musel Tony žiť. Na verejnosti sa objavila  aj drobčekova prvá fotka, na ktorej ho mama drží v náručí a nakláňa sa k nemu.

Sudca Philip Statman vyhlásil, že tyranskí rodičia by si zaslúžili väčší trest, no desať rokov je maximum. „Horší prípad ako tento som nikdy neriešil,“ povedal. O tom, že v hlavách nemajú všetko v poriadku svedčí aj to, že i keď sa chlapcov stav veľmi zhoršoval, nechali ho v bolestiach doma trpieť ďalších 9 hodín, lebo čakali na inštalatéra. Ten im mal prísť opraviť kotol.

Keď lekár bábätko zbadal, neveril, že sa ho podarí zachrániť. Mal úplne sivú farbu, penu okolo úst a celý bol opuchnutý. Hneď zalarmoval záchranku a dopravili ho do nemocnice v Pembury v Kente, odkiaľ sa dostal do londýnskej detskej nemocnice Evelina.

(Jody Simpson)

(Tony Smith)

Na zlomeniny prišli vďaka röntgenu – šesťtýždňové bábätko malo dolámané stehenné kosti aj lýtka, pravý členok, ľavý palec a ďalšie kosti. Odborníci neskôr dospeli k záveru, že to spôsobilo vykrúcanie, ťahanie a rôzne skrúcanie končatín veľkou silou asi 10 dní predtým, než ho na hranici života a smrti dopravili k lekárovi.

Sudca chlapcovej matke vyčítal najmä to, že uprednostnila vzťah s mužom pred starostlivosťou o dieťa. Tony Smith je totiž známe „kvietko“, od roku 1990 má za sebou dlhú históriu závislosti od heroínu a policajti ho dobre poznajú aj pre mnohé násilné trestné činy.

V médiách sa po odsúdení „podareného“ páru objavila aj séria fotografií, ktoré ukazujú v akých šialených podmienkach s chlapcom žili. Podlaha jednoizbového bytu je sotva viditeľná, všade sa povaľuje oblečenie, hračky, rôzne škatule, tašky a súčasťou zariadenia sú aj bicykle.

V detskej postieľke bola odložená igelitka s odpadom.

Totálne špinavá a zenedbaná je aj vaňa, v ktorej by sa len ťažko dalo kúpať.

I keď malý Tony sa už nikdy nepostaví na vlastné nohy, jeho život je konečne pekný. Adoptovala si ho 50-ročná žena, ktorej identita je utajená, aby chlapčeka ochránila. Ako vyhlásila, na jednej strane je šťastná, že jeho biologickí rodičia sú konečne odsúdení, no na druhej strane ich ľutuje. „Každý, kto sa s Tonym stretne, sa doňho úplne zamiluje za niekoľko sekúnd a to aj bez toho, aby vedeli o jeho zdravotnom postihnutí. Má neskutočnú charizmu,“ opísala dnes už takmer štvorročného chlapca.

Prečítajte si tiež:

Toto považujú za dôležité pri výchove rodičia v iných krajinách

Týchto 6 vecí pre deti radšej nerobte: Zmena vás prekvapí

Fotogaléria


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia